Technolab Vakatelier

Technolab biedt lesprogramma’s op maat aan op jouw school; de Vakateliers

Wat houdt dit in?

Als school kan je contact opnemen met Technolab om invulling te geven aan een specifiek project of thema uit een lesmethode die jullie gebruiken. Vanuit de verschillende producten die Technolab aanbiedt (ToekomsttaalOnderzoeken & Ontwerpen, Groen Doen) helpen we met het ontwikkelen van workshops rondom een thema en komen de lessen bij jullie op school geven. Hierbij staat onze didactiek van actief leren centraal; zelf onderzoeken, maken en DOEN!

De afgelopen jaren hebben we onder andere vakateliers over de ruimte, natuurexpedities, achtbanen en Vikingen ontwikkeld en gegeven. Geen thema is te gek!

Technolab sluit aan op het thema van de school

Elk jaar worden er vanuit TechniekWijs vakataliers aan alle groepen van de Josephschool in Leiden gegeven. Elk leerjaar heeft een eigen thema centraal staan. Voor de groepen 7 is dat het thema Vikingen. In deze les gaan de leerlingen in drietallen aan de slag met het ontwerpen en het bouwen van hun eigen Viking boot. Maar niet zomaar een boot, er zitten wat eisen aan het ontwerp. Zo moet de boot een naam hebben in runen schrift en moet de boot natuurlijk blijven drijven. De les sluiten we af met het moment van de waarheid! Welke boten blijven drijven en welke boot kan het meeste gewicht houden? Welke constructies hebben de leerlingen gebruikt en welke materialen waren het beste? Een geslaagde middag waarin aandacht is voor ontwerpen, materiaal keuze en bouwen!

Technolab aanbod

Meer te weten komen over het onderwijs dat we aanbieden?

Interesse in een Vatatelier? Laat je gegevens achter

1 + 12 =