Expeditie Leerkracht

Een overstap naar het basisonderwijs

Overweeg jij een carrièreswitch en wil je het onderwijs ontdekken?

Geef je dan op voor Expeditie Leerkracht! Tijdens deze tweedaagse zet je op een actieve, speelse en persoonlijke manier je eerste stappen in het prachtige onderwijsvak. Je krijgt inzicht in je eigen kunnen en leerpunten en werkt zo al aan een fijne basis om een vliegende start te maken! Expeditie Leerkracht is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Technolab. De kosten voor de Expeditie Leerkracht zijn gedurende schooljaar 2023-2024 verlaagd van €500,- naar €250,- dankzij de bijdrage van de Regionale Aanpak Personeelstekort.

Wanneer?
13 & 14 mei 2024 = vol
16 & 17 september 2014
25 & 26 november 2024
10 & 11 februari 2025
12 & 13 mei 2025

 

Dag 1: De drempel over

De eerste dag van de expeditie staat in het teken van kennismaken en het onderzoeken van de rollen van de leerkracht: hoe passen die jou en wat is het effect van jouw handelen op de groep? Je kijkt en doet mee met een klas op Technolab, ontwerpt zelf mini-les, die je ook gelijk test en evalueert en bereidt jezelf voor op de beproeving van morgen.

Dag 2: De beproeving

Tijdens de tweede dag van de expeditie ga je op pad naar een school om zelf een les te geven: de beproeving. Je ervaart hoe het is om voor een groep te staan en krijgt de kans om met leerlingen, hun leerkracht en het schoolhoofd in gesprek te gaan. Tijdens de hele 2-daagse maken we steeds de koppeling naar de competenties van de leerkracht. Wat kan je al en waar liggen je ontwikkelpunten?

Expeditie Leerkracht

Ik heb gezien en gevoeld dat het onderwijs de kant is die ik wil opgaan. Het lesgeven met ‘echte’ kinderen in een ‘echte’ klas heeft mijn twijfels weggenomen en er is duidelijk een nieuwe passie ontstaan.  

Marijke

- Expeditielid 20 & 21 november 2023 -

Door de speelse combinatie van  theorie en praktijk heb ik een beter beeld gekregen van het onderwijs. Ik heb in twee dagen een veel beter beeld gekregen van wat de competenties zijn die je nodig hebt als leerkracht.

Deelnemer 1e editie Expeditie Leerkracht

Door Expeditie Leerkracht heb ik meer vertrouwen in mijn kunnen en potentie gekregen. Het was beter dan verwacht door een vertrouwde en veilige omgeving. Zonder deze expeditie had ik de keuze voor het onderwijs simpelweg niet kunnen maken.

Daphny

- Expeditielid 20 en 21 november 2023 -

Door in de klas te zijn kon ik al echt gaan oefenen wat werkt en niet werkt en wat ik daaraan kan toevoegen. Expeditie Leerkracht is een open en veilige setting om echt te mogen proberen en het te doen!

Deelnemer 1e editie Expeditie Leerkracht

Expeditie Leerkracht: Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Vul hieronder je gegevens in. Tot gauw!

2 + 8 =