Meesterchallenge start eind januari!

Volgens oud-Meester Esmée leer je tijdens de Meester Challenge niet alleen de ins- en outs van het onderwijs kennen maar ook waar je goed in bent en wat je hiermee wilt gaan doen!

Esmée Messemaker is 24 jaar oud en begon een paar weken geleden samen met vijf anderen aan de Meesterchallenge bij Technolab. Het is haar droom om haar eigen onderneming te starten. Om de nodige ervaring op te doen met onderwijs geven en voor haar persoonlijke ontwikkeling besloot ze mee te doen aan de challenge. Wat vond ze van de afgelopen weken, wat heeft ze geleerd en wie raadt ze de challenge aan? Lees het hieronder.

Hoe heb je de afgelopen weken bij Technolab ervaren?

De afgelopen weken waren ontzettend leuk en leerzaam. Niet in de minste plaats doordat ik het zo naar mijn zin heb met de andere meesters en alle mensen die ik heb ontmoet bij Technolab. De sfeer hier is erg fijn; je wordt omringd door creatieve mensen die lekker zichzelf zijn. Het werk is ook heel afwisselend. We hebben gewerkt aan de ontwikkeling van lessen over verschillende thema’s. Zo ben je de ene week bezig met een les over robots voor de bovenbouw van de basisschool, de week erna bij de kleuters in groep 1 aan de slag en weer een week later gaven we les over elektriciteit op een middelbare school.  We kregen in ons werk veel verantwoordelijkheid. Al tijdens de tweede week van de challenge stonden we zelfstandig les te geven voor een groep.

Wat heb je allemaal geleerd?

Bovenop de ervaring die ik heb opgedaan met lesgeven, heb ik ook veel geleerd over mezelf. We kregen namelijk wekelijks les over persoonlijke ontwikkeling. Je bespreekt dan met elkaar hoe de lessen zijn verlopen, wat goed ging en waar je bijvoorbeeld nog aan kunt werken. Door feedback te geven en ontvangen leer je goed wat je krachten zijn en hoe je die in het onderwijs in kunt zetten.

Hoe verschilt de challenge van andere stages?

In de meesterchallenge focus je naast praktijkervaring ook op het leren van theorie (pedagogiek, didactiek en persoonlijke ontwikkeling) en je wordt aangespoord om je eigen interesses te ontdekken en jezelf te leren kennen. Bij een stage ben je vooral een bedrijf/school aan het leren kennen en ontdek je hoe je daar nuttig kan zijn. Bij de meesterchallenge ben je dus meer intrinsiek bezig.

Daarnaast werk je als een team, iets dat mij goed beviel. Je zoekt samen dingen uit en hebt echt een vriendschappelijke band met elkaar. Het is een informele groep waar je veel van kunt leren. En samen ontwikkel je je. In een normale stage werk je vaker alleen.

Aan wie zou je de Meesterchallenge aanraden?

Met de juiste instelling kan je heel veel nuttige ervaring en kennis uit de Meesterchallenge halen. Je gaat proeven van het onderwijs maar bent tegelijkertijd bezig met een persoonlijk leertraject. Wanneer het je leuk lijkt om beide te doen is de challenge echt iets voor jou.

De eerstvolgende Meesterchallenge start eind januari. Opgeven kan nog steeds!

Enthousiast geworden?

En wil je meer weten over de Meesterchallenges van Technolab? Lees meer informatie door hier te klikken of laat je naam hiernaast achter!

Eens langskomen? Laat je naam achter

13 + 5 =