Maak! opent 20 januari

wil jij ook een uniek technieklokaal op jouw school, gefaciliteerd door Technolab?

Een gefocuste jongen die aan het werken is met hout en papier, hij staat voor een grote gereedschapsmuur vol met tangen, boren, en hamers.

Het is bíjna zover. Nog een week wachten en dan opent Maak! haar deuren bij de Josephschool in Leiden. Maak! is een uniek technieklokaal waar kinderen kunnen gaan maken wat zij zélf willen maken. Een ruimte waar kinderen onder begeleiding van vakdocenten van Technolab hun eigen ideeën kunnen onderzoeken, ontwerpen en vormgeven met materiaal dat zij zelf kiezen. Een ruimte waar kinderen de magie van het werken met techniek gaan ervaren.

Maak! is onze nieuwe leerlijn voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Kinderen uit groepen 5 tot en met 8 worden stap voor stap uitgedaagd om met verschillende materialen en gereedschappen te werken. Van hout tot metaal en van mechanica tot textielbewerking. Alles is mogelijk bij Maak!

De Josephschool in Leiden is de eerste school die start met de leerlijn Maak! Op 20 januari hebben we daar met groep 8 een feestelijke kickoff van het Maak! avontuur. Het unieke lokaal wordt geopend door directrice Monica Tolenaar en teamleider Ivonne Keepers. Ivonne spraken we al eerder over haar visie op de leerlijn én de toegevoegde waarde van Maak! voor het onderwijs en haar leerlingen. Dat interview lees je onderaan deze pagina!

Technolab wil kinderen leren denken met hoofd, hart én handen. Ben jij een leerkracht of schoolhoofd en sta je daar helemaal achter? En wil je dat we voor jouw school ook zo’n unieke ruimte faciliteren? Neem dan contact met ons op via de aanmeldsticker, dan bespreken we met elkaar de mogelijkheden.

Winactie, win een klusset ter waarde van 42,95. Raad het aantal schroeven in een lade!

 

 

 

PS: Ter ere van de opening van Maak! geven wij een supergave klusset weg, t.w.v. €42,95!

Wil jij deze winnen? Klik op de foto van de winactie om te zien hoe jij mee kan doen met de wedstrijd!

Heb je interesse in een uniek technieklokaal op jouw school?

5 + 4 =

teamleider josephschool OVER MAAK!

Ivonne Keepers, teamleider van de Josephschool, vertelt in dit interview over haar visie op Maak! en waarom het een toegevoegde waarde heeft voor het onderwijs en haar leerlingen.