Over Technolab

Wie wij zijn en waarom we doen wat we doen

Technolab Leiden is een leerwerkbedrijf met passie voor onderwijs, techniek, wetenschap en talentontwikkeling.

Er werken en leren bij Technolab zo’n 100 mensen: stagiairs, vrijwilligers en freelancers. Ruim 20.000 leerlingen, meer dan 50 scholen en circa 100 bedrijven en organisaties doen elk jaar mee aan de workshops en projecten van Technolab. Iedereen maakt zich nieuwe kennis en vaardigheden eigen, door direct aan de slag te gaan. Samen leren doen, dus!

Werkwijze

Technolab organiseert workshops en projecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Kernwaarden zijn: onderzoeken, ontdekken, ontwerpen, spelen en altijd: DOEN!

Op creatieve manieren naar oplossingen zoeken, je eigen talenten ontdekken èn inzetten: daar gaat het bij Technolab om.

Doelgroepen

  • Leerlingen van 4 tot 18 jaar;
  • Studenten uit het mbo, hbo en wo;
  • Leerkrachten en docenten;
  • Specifieke groepen zoals o.a. VMBO, Technasium, 5VWO en plusklassen.
  • Scholen in Leiden en omgeving

Technolab heeft een zusje in IJmuiden en een zusje in Sudwest Fryslan.

Technolab is een stichting met een bestuur en een raad van advies. Bovendien heeft Technolab een ANBI status.

Ons beeldverslag staat online! Ben je benieuwd wat er in 2020 allemaal gebeurd is op Technolab? Klik dan hier link: Beeldverslag

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2321 KS Leiden
Tel.: 071 519 13 24
info@technolableiden.nl

Ontdek onze
workshops

Primair
onderwijs

Wij geven voor alle klassen van het primair onderwijs lesprogramma's. Daarnaast hebben we POP-UP Technolab-lessen op scholen waarbij leerlingen onderzoekend en ontdekkend leren.

Voortgezet
onderwijs

Elk jaar organiseren we voor de eerste twee klassen de Willie Wortel Wedstrijd. Daarnaast bieden we verschillende projecten aan voor loopbaanoriëntatie.

Mbo/hbo/wo studenten

Kom stage lopen, doe mee aan de Meester Challenge of neem deel aan een Technolab Innovatie Challenge!

Doe mee!

Ben je op zoek naar een stage, overweeg je een carrière in het onderwijs of wil je maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is Technolab iets voor jou.

Stagiairs

Wil je jouw talent voor onderwijs ontdekken en werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dat kan! Kom stage lopen bij Technolab.

Vrijwilligers

Overweeg je een carrière in het onderwijs? Bij Technolab kun je ontdekken of het bij je past voordat je jouw volgende grote stap zet.

Partners

Sluit je als bedrijf aan bij de Technolab Ondernemende Partners en maak ons onderwijs breed toegankelijk. We hebben alle voordelen voor je op een  rijtje gezet. 

Doe mee met de Willie
Wortel wedstrijd 2020!

De Willie Wortel Wedstrijd geeft jonge geniën uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs de kans om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken én die misschien wel echt uit te werken. Finalisten maken samen met onze partnerbedrijven prototypes van hun wilde ideeën. Doe je mee?!