ONDERZOEKEN & ONTWERPEN

De leerlijn Onderzoeken & Ontwerpen is dé leerlijn om wetenschap en techniekonderwijs vorm te geven. Talentontwikkeling staat hierin centraal en met een rijk aanbod van apparatuur halen we de uitvinder in jou naar boven. Zie hier drie lesprogramma’s uitgelicht!

VERWONDERING
Verwondering wordt steeds ingezet als waardevol startpunt, van waaruit de leerlingen in de rol van onderzoeker antwoorden gaan zoeken op hun vragen. Wist je dat we ook de optie hebben om, terwijl de kinderen bezig zijn, de leerkrachten in een aparte training te inspireren tot het implementeren van de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren in de klas?

BRUGGEN BOUWEN

Dit lesprogramma is al jaren een succes bij leerlingen. Door de challenge: bouw een brug die minimaal twee kilo kan dragen, worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over constructies en hierin samen te werken. 

ELEKTRICITEIT

Met uitdagende opdrachten leren leerlingen over stroomcircuits, geleiding en statische elektriciteit. Door te experimenteren met onze geschikte materialen voor dit lesprogramma ontdekken ze welke materialen geleiden, en welke niet!

LEERKRACHTTRAINING

Hoe maak je ruimte voor en stimuleer je de natuurlijke nieuwsgierigheid van je leerlingen? Deze training is een traject waarin nauw en actief wordt samengewerkt. Van ontwikkeling naar implementatie tot evaluatie. Zelf doen en ervaren staan hierbij centraal.