TOEKOMSTTAAL

Smart technology is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Bij Technolab maak je al op jonge leeftijd op een leuke, laagdrempelige manier kennis met maken en programmeren. Zie hier drie lesprogramma’s uitgelicht!

PROGRAMMEREN KUN JE LEREN
In programma’s als Praten met Apparaten of de projectweek ‘Maken en Programmeren’ brengen we leerlingen in aanraking met een diversiteit aan programmeerbare elektronica, zoals Cubetto, Dash en Dot, Ozobot, Littlebits, Makeymakey, Microbiten Maqueen. Spelenderwijs kennismaken met verschillende programmeertalen en vervolgens zelf programmeren en toepassen. Geef leerlingen de kans om optimaal te kunnen functioneren in een digitale wereld.

PRATEN MET APPARATEN

Wat is programmeren en hoe werkt dat eigenlijk? Kruip je in de huid van een robot om zo kennis te maken met programmeren. Voer opdrachtjes uit en ontdek wat jij de robots kan laten doen!

ONTWERP JE EIGEN ATTRACTIE

Wat is jouw favoriete attractie? Of kan jij een attractie bedenken, die nog niet bestaat? In dit lesprogramma ontwerp en bouw je een attractie met (technisch) LEGO en breng je deze in beweging met het programmeer-programma Scratch.

STOPMOTION FILMTECHNIEKEN

Leerlingen bedenken een kort verhaal en ontdekken al doende over het bestaan van bewegende beelden terwijl ze hun eigen verhaal verfilmen met de stopmotion techniek!