Versterk de Leerervaring van Jouw School met Actief en Speels Onderwijs

Vergroten

Nieuwe talenten voor het onderwijs

Lerarentekort raakt ons allemaaL. Er zijn veel nieuwe talenten nodig voor het onderwijs. Hoe kunnen we samen duurzaam boeien, binden en behouden? Hoe verleid je mensen voor het onderwijs? Hoe geef je handen en voeten aan het onboarding proces van overstappers, en houd je deze overzichtelijk en behapbaar, zodat toekomstige onderwijshelden zacht kunnen landen op de voor hen best passende plek, waar dan ook in de onderwijskolom?

Vrienden

Technolab, waar je leert door doen

Als VRIEND van Technolab zorg je ervoor dat de leerlingenop een actieve en speelse wijze kennismaken met de thema’s en technieken van de toekomst. Technolab denkt met je mee hoe de leerlijnen Groen Doen, ToekomstTaal en TechniekWijs het thema van jouw school kan versterken.

Verrijken

Professionaliseren van onderwijshelden

Ontdek onze onderwijsinitiatieven! Vergroot je inspiratie en kennis als docent of leraar via onze trainingen, zoals de Docenttraining en Lerarentraining. Ontwikkel je eigen ‘Onderzoekend en Ontwerpend Leren’-programma dat naadloos aansluit op het curriculum. Bovendien kun je deelnemen aan ons boeiende ‘Onderwijs Ontwerplab’, waar twintig leerkrachten gezamenlijk creatieve lessen, projecten en lesmodules ontwerpen, met direct bruikbare resultaten voor je klaslokaal. Sluit je aan en verken de toekomst van het onderwijs!

Aanbod in onderwijs

Met onze drie leerlijnen ToekomstTaalTechniekWijs en
Groen DOEN laten we kinderen kennis maken met de thema’s en technieken van de toekomst. Voor een compleet overzicht van ons aanbod voor de hele onderwijskolom klik hier!

Groen doen

Ontdek Groen Doen, een leerlijn van Technolab die leerlingen inspireert over natuur, biodiversiteit en klimaatactie. Met lesprogramma’s over circulaire economie, duurzame energie en meer, biedt Groen Doen scholen de kans om een groene en duurzame toekomst te bevorderen. Sluit je aan bij Technolab en ontdek Groen Doen!

Toekomsttaal

Wist je dat ToekomstTaal leerlingen vaardigheden biedt om creatief en wijs te communiceren en samen te werken met apparaten? Met workshops zoals Praten met Apparaten, Botsende Bots en Het Influencer Spel krijgen leerlingen praktische handvatten om technologie en media te begrijpen en te gebruiken. Ervaar ToekomstTaal en bereid leerlingen voor op de taal van de toekomst!

Repair café Boor

Techniekwijs

TechniekWijs is dé leerlijn voor wetenschap en techniekonderwijs op jouw school. Met talentontwikkeling en een breed scala aan apparatuur ontdekken leerlingen hun innerlijke uitvinder. De leerlijn omvat uitdagende opdrachten over stroomcircuits, geleiding en statische elektriciteit. Onze workshops, zoals Licht en Schaduw, Katrollen en Tandwielen, en Elektriciteit, laten leerlingen speels kennismaken met techniek en wetenschap.

Kijk mee

“Wist je dat scholen als VRIEND van Technolab gratis kunnen deelnemen aan de Willie Wortel Uitvinderswedstrijd?”

Laatste nieuws

Midzomernacht

Midzomernacht

Een evenement in de Hortus! Midzomernacht De midzomernacht is de langste dag en langste nacht van het jaar, in noordelijke landen is het een feestdag waar ze feesten tot de late avonduren, deze feestdag vond plaats op 21 juni. De hortus heeft op die dag allerlei...

Lees meer
Groene Innovatie Challenge met het Bioclock Consortium

Groene Innovatie Challenge met het Bioclock Consortium

Groene Innovatie Challenge met het Bioclock Consortium! Lichtvervuiling en de 24/7 maatschappij hebben gevolgen voor de biologische klok en gezondheid van mens en dier. De komende vier jaar onderzoekt het Bioclock Consortium de biologische klok in de zorg, natuur en...

Lees meer
Technolab Ondernemende Partners

Technolab Ondernemende Partners

Technolab Ondernemende Partners Versterken verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven! Wat hangt het er mooi! En wat zijn we trots! Aan de wand prijken onze “T.O.P.’s” – oftewel Technolab Ondernemende Partners. Met trots brengen we u het laatste...

Lees meer