GROEN DOEN

Technolab is een groene organisatie. Niet alleen op het gebied van afvalvermindering, hergebruik en duurzaam inkopen; ook moet het een duurzame en prettige omgeving zijn om in te ontdekken en te spelen. Bovendien zijn we ook geheel vegetarisch en energieneutraal. Zie hier drie lesprogramma’s uitgelicht!

EEN DUURZAMERE EN GROENE WERELD
Laat leerlingen verwonderen over de natuur om hen heen en laat ze onderzoeken naar groene innovaties. Deze leerlijn biedt een rijk assortiment aan lesprogramma’s binnen de thema’s: Circulair, Plant-aardig, Gezondheid & Bewegen en Duurzame energie.

GROENE WERELD

Leren hoe je afval moet scheiden, zelf water zuiveren en de microwereld ontdekken met echte digitale microscopen! Binnen de leerlijn Groen DOEN werken we samen met Hortus botanicus Leiden. 

STOEPPLANTJES

Samen met de professionals van Technolab gaan leerlingen op pad en leren onkruid herkennen. Wat voor een onkruid is het? En teken het na! Na dit lesprogramma heb je een schatkist (herbarium) vol onkruid. 

BIOMIMICRY

Wist je dat veel uitvinders hun uitvindingen hebben afgekeken uit de natuur? In dit lesprogramma halen leerlingen inspiratie uit de natuur om een uitdaging op te lossen. Op welk dier of welke plant baseer jij je uitvinding?