Meesterchallenge

Werken in het onderwijs iets voor jou?

De Meesterchallenge is een 10 weken durende challenge waarin je 3 dagen per week werkt. Samen met  je team ga je activerende workshops binnen de thema’s natuur, techniek en technologie ontwikkelen en geven. Heb jij een tussenjaar of overweeg je een carrièreswitch naar het onderwijs via een zij-instroomtraject? De Meesterchallenge is de ideale proeftuin om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is en waar jouw talenten liggen!

Voor elke periode zijn twaalf plekken beschikbaar. De eerstvolgende Meesterchallenge is van:

15 april – 12 juli 2024
26 augustus -15 november 2024
11 november 2024 – 7 februari 2025
3 februari – 25 april 2025
21 april – 18 juli 2025

 

Oude meesters

Voor wie is de Meesterchallenge?

De Meesterchallenge is voor iedereen die wil onderzoeken waar zijn of haar talenten liggen en zich afvragen of een toekomstige carrière in het onderwijs daarbij aansluit.  Misschien neem je een tussenjaar of overweeg je een carrièreswitch naar een baan in het onderwijs. Tijdens de Meesterchallenge kom je erachter wat je met jouw talenten kan bereiken. Je hoeft geen bèta-wonder te zijn of überhaupt een diploma te hebben, het is in ieder geval handig als je een aanpakker bent (of wilt worden) en houdt van doen.

Waarom de Meesterchallenge?

De Meesterchallenge is een kans om te groeien als persoon. Je leert kwaliteiten die je al hebt in te zetten en te ontwikkelen. Daarnaast werk je nauw samen in een team en doe je ervaring op in een inspirerende werkomgeving. Er is altijd ruimte om andere hobby’s of ambities op Technolab neer te zetten.

 

Hoe ziet de Meesterchallenge eruit?

De Meesterchallenge is een 11 weken durende challenge waarin je niet alleen in een team workshops ontwikkelt en geeft, maar ook trainingen “pedagogiek en didactiek” en “persoonlijke ontwikkeling” krijgt. Daarin leer je onder andere wat actief leren is, hoe je een goede les neerzet en hoe je orde houdt in de klas; tevens zoek je antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik? Voor dit leer-werktraject ontvang je ook nog eens een vergoeding van €1500. 

Nieuwsgierig? Stuur ons een mail en kom een keer langs! Dan geven wij je een rondleiding en geven we antwoord op al je vragen. Hopelijk tot snel!

Eens langskomen? Laat je naam achter

Hoe heb je van TL gehoord

7 + 8 =

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2321 KS Leiden
Tel.: 071 519 13 24

Ontdek de Meesterchallenge op de open dag 13 maart van 14.00 – 16.00 uur op Technolab!

Meesterchallenge verkennen

13 + 2 =

Meet the Meesters

Meet the Meester: Nikita

Meet the Meester: Nikita

Meet the Meester: Nikita Wie is deze net twintig jaar geworden topper? Het is Nikita! Nikita doet mee aan de Meesterchallenge en vertelt over haar eerste week. Lees je mee?     “Het is iets waar ik naar uitkijk maar wat tegelijkertijd ook een uitdaging...

Lees meer
Meet the Meester: Jorick

Meet the Meester: Jorick

Meet the Meester: Jorick! Het zit er bijna op: de laatste week van de Meesterchallenge is ingegaan. Die periode sluiten de Meesters af met een creatieve opdracht waarin zij laten zien welke ontwikkelingen zij de afgelopen weken hebben doorgemaakt. Wij vroegen één van...

Lees meer
Meet the Meester: Aniela

Meet the Meester: Aniela

Meet the Meester: Aniela “Ik leerde flexibel zijn, creatief denken en vertrouwen op mezelf.” Kijk eens aan, dat zijn mooie dingen om te leren, toch? Aniela leerde het tijdens de Meesterchallenge, waar ze aan meedeed vanuit het project Stage Nieuwe Stijl van de...

Lees meer