Onderwijs

Ontdek de wereld om je heen met onze leuke workshops.

Kies bijvoorbeeld de workshop Maken en praten met apparaten, Toekomsttaal of pretpark bouwen.

Primair
onderwijs

Wij geven voor alle klassen van het primair onderwijs workshops. Daarnaast hebben we POP-UP Technolab-lessen op scholen waarbij leerlingen onderzoekend en ontdekkend leren.

Zintuigen

Groep 1 en 2

Welke zintuigen heb ik eigenlijk allemaal? Raak al je zintuigen maar eens aan! Leerlingen komen er al snel achter dat zij kunnen ruiken, proeven, voelen, zien en horen. Bloemen ruiken bijvoorbeeld lekker, maar rotte eieren stinken. Tijdens de workshop leggen de kleuters uit wat zij ruiken, proeven, horen zien en voelen. Vooral het proeven van dingen is erg spannend!

Experimenteren met elementen

Groep 1 en 2

“Ik bof toch maar,” zei Wouter Water, terwijl hij naar zijn spiegelbeeld in het water keek. Met deze zin start het beeldverhaal bij de workshop ‘Proefjes’. De leerlingen maken kennis met de vier elementen door middel van verschillende proefjes. Wie kan de grootste bel blazen? Welke soorten aarde zijn er allemaal? En als we in het water vallen, zinken wij dan? Dat zijn allemaal vragen waarop de leerlingen het antwoord ontdekken.

Praten met apparaten

Groep 3

Leerlingen mogen zelf in de huid van onze ranjarobot kruipen en dat terwijl de rest van de klas aanwijzingen roept, iedereen wil graag een opdracht geven! De kleine ozobots moeten de juiste route afleggen, maar zij kunnen alleen maar vier kleuren lezen. De leerlingen helpen de schattige Cubetto zijn weg vinden door de ruimte of de woestijn, terwijl ze obstakels moeten vermijden. Spelenderwijs komen de leerlingen erachter hoe een robot werkt.

Voortgezet
onderwijs

Elk jaar organiseren we voor de eerste twee klassen de Willie Wortel Wedstrijd. Daarnaast bieden we verschillende projecten aan voor loopbaanoriëntatie.

Willie Wortel wedstrijd

VO onderbouw

Wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. Zit je in de eerste of tweede klas van het VO? Doe dan mee met alweer de twaalfde editie!

Talent & Toekomst

VMBO

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!

Dromen & Doen

HAVO

​Daag je zelf uit! Volg een week lang een challenge bij een bedrijf en ontdek meer over jezelf en je wensen voor de toekomst. Laat je hersens kraken en denk samen na over ingewikkelde situaties.

MBO/HBO/WO
studenten

Kom stage lopen of doe mee met een van de projecten van het Open Innovatie Lab. In een gemengd team werk je aan concrete opdrachten uit het bedrijfsleven

Stage

Bij Technolab is er altijd plek voor mensen die zichzelf en anderen iets willen leren. Elke dag is er een groep van 20 stagiairs aan het werk.

Meester challenge

Heb je een tussenjaar en wil je ontdekken of het onderwijs iets voor je is? Doe dan mee aan de Meesterchallenge en ontdek waar jouw talenten liggen. 

Open Innovatie Lab

Doe mee met een van de projecten van het Open Innovatie Lab. In een gemengd team werk je aan concrete opdrachten uit het bedrijfsleven

“Tijdens de Meester Challenge ontwerpen en geven de meesters activerende workshops volgens de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren.”

Chantal Goes

Product-eigenaar mobiele team