Onderwijs

Ontdek de wereld om je heen met onze leuke lesprogramma’s

Primair
onderwijs

Met onze drie producten ToekomstTaal, TechniekWijs en Groen DOEN laten we kinderen kennis maken met de thema’s en technieken van de toekomst. 

Toekomsttaal

De leerlijn ToekomstTaal staat letterlijk voor de taal van de toekomst. Leerlingen komen steeds vroeger in aanmerking met computers, media en razendsnelle ontwikkelingen in de technologiesector. Bij Technolab ontwikkelen we lessen die leerlingen mediawijzer maken en ook leren programmeren!

Techniekwijs

Het product TechniekWijs is dé leerlijn om wetenschap en techniekonderwijs vorm te geven. Talentontwikkeling staat hierin centraal en met een rijk aanbod van apparatuur halen we de uitvinder in jou naar boven!

Groen DOEN

Binnen het product Groen Doen inspireren we leerlingen om hun groene handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met onderwerpen als biodiversiteit en klimaat!

willie wortel wedstrijd

Willie Wortel wedstrijd junior

De Willie Wortel Wedstrijd junior is een uitvinderswedstrijd waarbij jonge geniën uit de regio Leiden de kans krijgen om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken.

Docenttraining

Leerkrachttraining

Aan het einde van het traject heb je, als leerkracht inspiratie en kennis opgedaan en voor een groot deel je eigen ‘Onderzoekend en ontwerpend leren’-programma ontworpen en gegeven, aansluitend op het curriculum/thema van de klas.

Voortgezet
onderwijs

Elk jaar organiseren we voor de eerste twee klassen de Willie Wortel Wedstrijd. Daarnaast bieden we verschillende projecten aan voor loopbaanoriëntatie.

Willie Wortel wedstrijd

VO onderbouw

Wie maakt de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. De volgende Willie Wortel Wedstrijd staat gepland in april 2022. 

Talent & Toekomst

VMBO

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!

Docenttraining

Aan het einde van het traject heb je, als leerkracht inspiratie en kennis opgedaan en voor een groot deel je eigen ‘Onderzoekend en ontwerpend leren’-programma ontworpen en gegeven, aansluitend op het curriculum/thema van de klas.

“Bekijk in deze video hoe wij de onderbouw van het VO verrijken met activerend natuur en techniek onderwijs.”

Ben Schippers

Oprichter Technolab Leiden

MBO/HBO/WO
studenten

Kom stage lopen of doe mee met een van de projecten van het Open Innovatie Lab. In een gemengd team werk je aan concrete opdrachten uit het bedrijfsleven

Stage

Bij Technolab is er altijd plek voor mensen die zichzelf en anderen iets willen leren. Elke dag is er een groep van 20 stagiairs aan het werk.

Meester challenge

Heb je een tussenjaar en wil je ontdekken of het onderwijs iets voor je is? Doe dan mee aan de Meesterchallenge en ontdek waar jouw talenten liggen. 

Groene Innovatie Challenges

In een team van studenten van verschillende opleidingen werk je aan een concrete opdracht van een bedrijf.

“Tijdens de Meester Challenge ontwerpen en geven de meesters activerende workshops volgens de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren.”

Chantal Goes

Producteigenaar TechniekWijs