Even terugblikken…

6 weken, 6 projectweken, 27 begeleiders, 36 workshops en 961 enthousiaste kinderen. Wat een geweldige weken waren het!

Daar zaten ze dan, Technotoppers Amy, Marije, Esther en Melissa tijdens hun eerste scrum voor Vakantielab. Begin maart begon het viertal met het ontwikkelen en voorbereiden van dit zes weken durende avontuur! Er moest van alles gebeuren. Het inplannen van de projectweken, middagworkshops ontwikkelen, begeleiders werven en opleiden, online zichtbaarheid creëren en natuurlijk: kinderen enthousiast maken!

 

En toen was het zover: op 19 juli begon de eerste projectweek van Vakantielab, de zomereditie, met Hackerspace. De week die helemaal in het teken staat van onze leerlijn ToekomstTaal. Het is dé week waarin kinderen aan de slag gaan met het raadsel rondom een wel heel mysterieuze hacker. Ze stapten in de schoenen van een echte detective en leerden verschillende toffe skills rondom smart technology. Zo hebben ze zelf spionageapparatuur ontwikkeld én geprogrammeerd!

Voor de kinderen die liever met hun groene vingers aan de slag wilden gaan was er ons Expeditielab. De projectweek vanuit onze leerlijn Groen Doen, waar kinderen – je raadt het al – groen gaan doen! Tijdens deze projectweek deden de ontdekkingsreizigers prehistorische opgravingen, ontdekten nieuwe plantensoorten en speurden de allerkleinste diertjes op. En voor dat soort groene activiteiten horen ontdekkingsreizigers natuurlijk niet in een lokaal te zitten. De regenlaarzen werden uit de kast gehaald en het was tijd voor bezoeken aan de Hortus en het Cronesteynpark!

En dan de projectweek voor de probleemoplossers, de uitvinders, de bouwers! Vanuit onze leerlijn Onderzoeken &  Ontwerpen (O&O) was er de Uitvindersweek. En voor uitvindingen heb je niet alleen ideeën nodig, maar ook héél véél materiaal. Urenlang vertoefden de uitvinders in ons gigagrote Kluslokaal: zagen, timmeren, bouwen, boren. Aan het einde van de week presenteerden de uitvinders trots hun uitvinding tijdens een heuse tentoonstelling (waarna de ouders die massieve uitvindingen naar huis mochten tillen…)

 

Naast deze projectweken waren er natuurlijk de superleuke en actieve middagworkshops. Van het maken van een Magische Toverfilm met Stopmotion, tot een spannende Heboconbattle van zelfgemaakte robots. En van eigen insectenhotels en moestuintjes maken bij Bloemen en Zoemen, tot het bouwen van een eigen behendigheidsspel met elektronische katrollen!

Zucht… wat was het een geweldige zomervakantie vol plezier, gezelligheid en ontdekkingen!

Word jij net zo enthousiast van ons Vakantielab als wij dat zijn? En wil je dat jouw kind volgende Vakantielab sowieso verzekerd is van een plekje? Word dan Fan van Technolab en krijg een week eerder toegang tot de inschrijvingen! Meer weten? Klik hier!