Nacht van de leraar 2021

JAAA het staat weer voor de deur…De nacht van de leraar 2021. Wat je van deze nacht kan verwachten in onze sleutelstad en wat Technolab hierin gaat ondernemen leggen we je graag uit!

Een leerkracht is geen makkelijk beroep. Je bent voortdurend bezig met allerlei dingen op school en thuis stopt het werk vaak niet. Maar hoe vindt een leerkracht tijd voor verrijking? Daar is Nacht van de leraar voor. Het is een avond waar leerkrachten kunnen relaxen maar ook inspiratie op kunnen doen van elkaar, kunnen praten en lachen. Leerkrachten zetten zich voor 100% in voor studenten, nu is het dan wel weer even tijd om hen in het zonnetje te zetten, vind je niet? Ze gaan een avondje uit en hoeven aan niks meer te denken. Ze kunnen smullen van veel lekkers. Er zijn veel activiteiten aangeboden door organisaties die graag willen inspireren met verrijking van het onderwijs. Deze activiteiten kun je online als zowel fysiek volgen op drie locaties namelijk MBO Rijnland, Pesthuis en je raad het al…. OP TECHNOLAB. Onze 4 Technotoppers: Chantal, Maartje, Marije en Renske helpen mee. Ze hebben zichzelf goed voorbereid om deze leerkrachten in het daglicht te zetten.

ToekomstTaal

Zo kun je terecht in het Pesthuis waar Maartje, de producteigenaar ToekomstTaal, leerkrachten kennis laat maken met het programmeren van een eigen robot! Hoe werken robots? Wat zijn sensoren en actuatoren? Hoe zorg je ervoor dat de robot bepaald gedrag vertoont onder specifieke omstandigheden? Dat krijg je allemaal te weten! Na de workshop heb je wat meer kennis over het programmeren en hoe laagdrempelig het kan zijn. Docenten kunnen ook zien hoe hun leerlingen met programmeren aan de slag kunnen. De docenten kunnen thuis komen en zeggen dat ze een echte robot tot leven hebben gebracht, hoe vet is dat?!

Onderzoeken & Ontwerpen

Bij Chantal die producteigenaar is van onderzoeken & ontwerpen krijg je een leuke en leerzame inspiratiesessie op locatie MBO Rijnland. Hoe maak je ruimte voor en stimuleer je de natuurlijke nieuwsgierigheid van je leerlingen? Welke rol neem je als leerkracht aan wanneer je leerlingen onderzoekend en ontwerpend leren? Hoe maak ik plek voor O&O in het curriculum? En welke opbrengsten kan ik verwachten? Dit zijn vragen wat in de sessie in terug komen.

GroenDoen

En nu wat anders… Marije en Renske staan op de inspiratiemarkt! Waar ze hun workshop ‘kweek it till you make it’ geven. Daar laten ze hun GROW LED karren zien. In deze karren kunnen leerlingen planten kweken. Op de karren zitten lichten die de plantjes keihard laten groeien en de rol van de zon overnemen. Samen met leraren kijken ze naar de mogelijkheden voor in hun eigen klas en geven Marije en Renske inspiratie voor GroenDoen.

Gun jezelf deze ‘nacht’ als leraar! En schrijf je nu in bij www.hetlef.nl

En dan zien we jou misschien 6 oktober. Tot dan!