Meet the Meester: Nikita

Wie is deze net twintig jaar geworden topper? Het is Nikita! Nikita doet mee aan de Meesterchallenge en vertelt over haar eerste week. Lees je mee?

 

 

“Het is iets waar ik naar uitkijk maar wat tegelijkertijd ook een uitdaging is!”

 

 

Waarom doe je mee aan de Meesterchallenge?

Ik doe de opleiding Chemisch Fysisch Analist aan het Techniek College Rotterdam en loop mijn stage hier bij Technolab. Ik wilde graag meedoen aan de Meesterchallenge aangezien ik misschien docent Scheikunde wil worden. De Meesterchallenge is dan een goede voorbereiding!

 

Hoe bevalt je eerste week als Meester?

Het bevalt heel goed! Het is wel vermoeiend, omdat je natuurlijk heel veel informatie te verwerken krijgt. Hoe je moet lesgeven bijvoorbeeld. We hebben vorige week allerlei didactiek trainingen gekregen en kleine lessen aan elkaar gegeven. Daarnaast hebben een scrum training gekregen en geleerd over het gebruik van Teams.

 

Hoe vind je het werken met je team?

Heel gezellig! Het is echt een fijn team. Sowieso is de hele sfeer binnen Technolab echt top. We werken goed samen, maar er is altijd ruimte voor verbetering dus het kan nog beter natuurlijk.

 

Wanneer geven jullie de eerste echte les?

We hebben al één kleine workshop gegeven aan pabo-studenten van Hogeschool Leiden die hier op Technolab bezig zijn met hun introweken. Die groep bestond uit 25 studenten, dus dat is al best een grote groep. Ik vond het best goed te doen. Het was ook een redelijk simpele workshop om uit te leggen, dus je was snel klaar met je praatje, haha! De eerste echte les voor kinderen hebben we volgende week. Dan hebben we namelijk projectweek, van groep 1 tot en met groep 8 op de Daltonschool Oegstgeest. Het thema is ‘Beroepen’, dus de lessen hebben allemaal een ‘beroepen-sausje’. We gaan bijvoorbeeld uitvindingen bedenken en maken, maar dan gericht op een beroep. Dus bijvoorbeeld een speciale uitvinding bedenken hoe de brandweer gemakkelijker mensen uit een gebouwen kan redden.

 

Waar kijk je het meest naar uit?

De lessen geven! Dus echt het uitvoeren van de lessen en het lesgeven. Dat is tegelijkertijd ook wel wat ik het meest spannend vind aan de Meesterchallenge. Ik ben niet zo’n held voor grote groepen, dus het is iets waar ik naar uitkijk maar wat tegelijkertijd ook een uitdaging is. Ik hoop hier beter in te worden door het gewoon echt te doen, alleen zo leer je het!

 

En daar staat Technolab helemaal achter. ‘Samen, leren, doén’ is natuurlijk niet voor niets ons motto!

We wensen Nikita (en natuurlijk haar Meesterteam) een Meesterlijke ervaring tijdens de challenge. Veel (leer)plezier!