Ondernemersontbijt

Ondernemers uit de regio op bezoek bij Technolab met als doel: verbinding leggen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Ondernemers en onderwijs verzamelden zich op de vroege ochtend van 3 februari voor een ondernemersontbijt bij Technolab. Onder het genot van broodjes van de franchisehouder van buurman PLUS en koffie van Het Koffiehoekje, spraken we met elkaar over het belang van de verbinding tussen het onderwijs en bedrijfsleven.

Behalve wethouder Yvonne van Delft (Werk & Inkomen en Economie) sloten vertegenwoordigers van het Da Vinci College,  Technisch Installatie Bedrijf de Boer, Heineken en de Inzamelhelden aan; ondernemers uit de omgeving die hun visie op het belang van techniek & natuur onderwijs met elkaar delen. 

De ochtend begon met een praatje van directeur Ben Schippers en Marketing & communicatie manager Noëlle van Deventer. Hierin kwam naar voren hoe Technolab leerlingen en studenten, variërend in leeftijd van vier tot 20+, in contact brengt met de techniek en natuur van het heden en de toekomst. De workshops en projectweken die Technolab organiseert komen voort uit de drie producten van Technolab: Groen Doen, ToekomstTaal en TechniekWijs.

Voorbeelden van projecten waarbij Technolab onderwijs en ondernemers verbindt zijn onder andere het aanbieden van Groene Innovatie Challenges, snuffelstages waarbij leerlingen ontdekken in welke sector ze willen werken, en de Willie Wortel Wedstrijd. Ondernemers dragen zo hun steentje bij aan onderwijs én leggen contact met de werknemers van de toekomst!

Het volgende Ondernemersontbijt is 19 mei. Aanmelden kan hier!

10 + 2 =

Technolab Ondernemende Partners

Wil jij als ondernemer ook de verbinding opzoeken met het onderwijs en toekomstige medewerkers?