fbpx

Technolab Innovatie Challenges

Ben jij een enthousiaste student?

Met de Innovatie Challenges faciliteert Technolab een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten. Tijdens de challenge werk je in een gemengd team van diverse studierichtingen en opleidingsniveaus samen met een bedrijf aan innovatieve oplossingen voor echte casussen.

Eerstvolgende Challenge:

Implementing smart transportation of biosafety materials for Covid Vaccine Manufacturing

Opdrachtgever: Janssen Biologics
Wanneer: 6 september t/m 15 november 2021
Informatie over de challenge:
In een vaccinfabriek worden producten tijdens het proces onder speciale condities verplaatst naar andere locaties door verschillende biosafety ruimtes. Met regelmaat worden daarvoor veel flessen met product van de productielocatie naar een externe vriezer gebracht. Dit kost veel tijd, fysieke inspanning en planning. Wij zoeken naar slimme oplossingen om dit proces makkelijker, veiliger, geautomatiseerd en beter planbaar te maken.  

Wij vragen jullie om hiervoor een goede, robuuste, ergonomische en slimme oplossing te vinden.  

  • Hoe kunnen werkzaamheden die hiermee gemoeid zijn makkelijker en efficiënter gemaakt worden?  
  • Hoe waardevol kan het toepassen van nieuwe technieken in het proces zijn voor deze challenge (bijvoorbeeld augmented reality (HoloLens)?  
  • Hoe kan je limitaties die uitonze verschillende capaciteitsmodellen komen ook zichtbaar maken voor de gebruikers, bijvoorbeeld viade implementatie van Industry 4.0 oplossingen?  

Aanmelden voor deze challenge kan onderaan de pagina!

Hoe zien de Technolab Innovatie Challenges eruit?

Met een team van studenten, experts uit het bedrijfsleven en projectbegeleiders van Technolab ontwikkel je binnen tien weken een innovatieve oplossing of product voor een concrete uitdaging van een bedrijf. Zo maak je op activerende en praktische wijze kennis met nieuwe technieken en het werken binnen bedrijf.

Wat ga je doen?

– Je werkt samen in een team van 6 tot 10 studenten
– Je werkt aan een echt probleem uit het bedrijfsleven
– Je werkt 10 aaneengesloten weken aan de innovatie challenge
– Je werkt gemiddeld 14 uur per week aan de challenge
– Je werkt in een team van studenten van verschillende opleidingen en niveaus

Wat levert het jou op?

Bedrijf
Via de Technolab Innovatie Challenge kom je in contact met de studenten van nu die de werknemers van de toekomst worden. Zij gaan aan de slag met echte knelpunten uit het bedrijf. Door te werken met een gemengd team van verscheidene studierichtingen komen er verrassende out-of-the-box oplossingen.

Opleiding
De challenge is een praktische aanvulling op het curriculum. De studenten gaan in en met het bedrijf werken aan een oplossing voor een knelpunt binnen het bedrijf. Ze werken in een team samengesteld uit verschillende studierichtingen, waardoor ze leren van elkaars specialisatie en elkaar aanvullen. De student krijgt inzicht in de werkwijze van andere studierichtingen. Opgedane ervaringen en kennis kunnen vervolgens gedeeld worden binnen de eigen opleiding.

Student
Het is een unieke kans om tijdens je studententijd je te verdiepen in de uitdagingen van het bedrijfsleven en daar innovatieve oplossingen voor te bedenken. Je komt in contact met experts binnen de bedrijven en daarnaast werk je aan hedendaagse technieken. Je doet werkervaring op, zoals het begeleiden van scrums, het aansturen van een team en het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden. Het biedt de mogelijkheid om contacten te leggen voor je toekomstige carrière.

Heb jij als bedrijf, opleiding of student interesse in de Technolab Innovatie Challenges? Neem contact op!

6 + 11 =

De volgende bedrijven zijn opdrachtgever voor een challenge geweest

De volgende opleidingen hebben deelgenomen aan een challenge

Universiteit Leiden:
Biomedische Wetenschappen
Biologie
Bioinformatica
Geneeskunde
Life Science & Technology (Universiteit Leiden & TU Delft)
Molecular Science and Technology (Universiteit Leiden & TU Delft)

Universiteit van Amsterdam
Journalistiek

Hogeschool Leiden
Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek

Haagse Hogeschool
Process and Food Technology
Chemische Technologie
Bouwkunde

Hogeschool Amsterdam
Aviation

MBO Rijnland
MLO Leiden
Biomedisch analist
MBO Smart Technolgy (Gouda)
MBO Rijnland Bouw

 

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2334 CS Leiden
Tel.: 071 519 13 24
info@technolableiden.nl

Technolab Innovatie Challenges

Eindpresentatie Innovatie Challenge voor Janssen Nederland.

Eindpresentatie Innovatie Challenge voor Janssen Nederland.

Eindpresentatie Innovatie Challenge voor Janssen Nederland. Hoe zie jij een productieproces in een fabriek voor je? Was je antwoord een lopende band en alleen maar machines? Dan dacht je aan een toekomstbeeld! Veel dingen in een fabriek gaan nog handmatig en worden...

Meet the Partner: Nynke Ligtenberg

Meet the Partner: Nynke Ligtenberg

Meet the Partner: Nynke! “We hebben zoiets unieks te bieden aan de kinderen in Leiden. Kunnen we daar niet wat mee doen?” Maak kennis met Nynke Ligtenberg, werkzaam voor Janssen in Leiden op het Bio Science Park. Vanuit Janssen werkt Nynke al jarenlang samen met...

Daniil

Daniil

Hello, I’m Daniil. Currently, I’m in the second year at Chemical Engineering and I’m participating in the Hoogheemraadschap van Rijnland challenge of the Innovation Challenges of Technolab. This project involves the raising of awareness of drug residues in wastewater...