fbpx

Maak het verschil met de

Technolab Innovatie Challenge

Met de Innovatie Challenges faciliteert Technolab een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten. Per studiejaar biedt Technolab vier challenges aan. Tijdens de challenge werk je in een gemengd team van diverse studierichtingen en opleidingsniveaus samen met een bedrijf aan innovatieve oplossingen voor echte casussen.

Eerstvolgende Challenge met Avery Dennison:

Onderwerp: Plan to Win: develop the Factory of the Future
Opdrachtgever: Avery Dennison
Wanneer: 15 november 2021 t/m 07 februari 2022
Informatie over de challenge:

Our production process is batch-wise, due to many different small orders that require cleaning in between. How can we develop an alternative with either self cleaning steps, or smart transportation of drums and and small tanks in order to eliminate manual transportation of these drums and small tanks. The challenge is to develop the Factory of the Future: how can we replace or change certain steps by using the techniques of Industry 4.0.

Hoe zien de Technolab Innovatie Challenges eruit?

Met een team van studenten, experts uit het bedrijfsleven en projectbegeleiders van Technolab ontwikkel je binnen tien weken een innovatieve oplossing of product voor een concrete uitdaging van een bedrijf. Zo maak je op activerende en praktische wijze kennis met nieuwe technieken en het werken binnen bedrijf.

 

Wat ga je doen?

– Je werkt samen in een team van 6 tot 10 studenten
– Je werkt aan een echt probleem uit het bedrijfsleven
– Je werkt 10 aaneengesloten weken aan de innovatie challenge
– Je werkt gemiddeld 14 uur per week aan de challenge
– Je werkt in een team van studenten van verschillende opleidingen en niveaus

Wat levert het jou op?

Bedrijf
Via de Technolab Innovatie Challenge kom je in contact met de studenten van nu die de werknemers van de toekomst worden. Zij gaan aan de slag met echte knelpunten uit het bedrijf. Door te werken met een gemengd team van verscheidene studierichtingen komen er verrassende out-of-the-box oplossingen.

Opleiding
De challenge is een praktische aanvulling op het curriculum. De studenten gaan in en met het bedrijf werken aan een oplossing voor een knelpunt binnen het bedrijf. Ze werken in een team samengesteld uit verschillende studierichtingen, waardoor ze leren van elkaars specialisatie en elkaar aanvullen. De student krijgt inzicht in de werkwijze van andere studierichtingen. Opgedane ervaringen en kennis kunnen vervolgens gedeeld worden binnen de eigen opleiding.

Student
Het is een unieke kans om tijdens je studententijd je te verdiepen in de uitdagingen van het bedrijfsleven en daar innovatieve oplossingen voor te bedenken. Je komt in contact met experts binnen de bedrijven en daarnaast werk je aan hedendaagse technieken. Je doet werkervaring op, zoals het begeleiden van scrums, het aansturen van een team en het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden. Het biedt de mogelijkheid om contacten te leggen voor je toekomstige carrière.

Heb jij als bedrijf, opleiding of student interesse in de Technolab Innovatie Challenges? Neem contact op!

1 + 13 =

De volgende bedrijven zijn opdrachtgever voor een challenge geweest

De volgende opleidingen hebben deelgenomen aan een challenge

Universiteit Leiden:
Biomedische Wetenschappen
Biologie
Bioinformatica
Geneeskunde
Life Science & Technology (Universiteit Leiden & TU Delft)
Molecular Science and Technology (Universiteit Leiden & TU Delft)

Universiteit van Amsterdam
Journalistiek

Hogeschool Leiden
Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek

Haagse Hogeschool
Process and Food Technology
Chemische Technologie
Bouwkunde

Hogeschool Amsterdam
Aviation

MBO Rijnland
MLO Leiden
Biomedisch analist
MBO Smart Technolgy (Gouda)
MBO Rijnland Bouw

Leidse Instrumentmakers School (LIS)

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2334 CS Leiden
Tel.: 071 519 13 24
info@technolableiden.nl

Volbrachte Technolab Innovatie Challenges

JANSSEN NEDERLAND

JANSSEN NEDERLAND

Janssen Nederland April t/m juli 2021. Met de challenge “Hoe automatiseer je de kwaliteitscontrole tijdens een productieproces?” gingen de studenten met Janssen Nederland tien weken aan de slag. De challenge Voor de challenge van Janssen Nederland hebben...