Terugblik VakantieLab Lente-editie!

VakantieLab lente-editie 2022

Vorige week hebben jullie hopelijk een heerlijk ontspannen meivakantie gehad, maar op Technolab was het des te drukker en gezelliger! Tijdens VakantieLab Lente-editie hebben we een super week beleefd vol met muziek, gezelligheid en hele leuke lessen!

Peuterlab, bouwen en lekkere hapjes

De week begon met de eerste editie van het Peuterlab. Samen met een ouder of verzorger kwamen peuters twee ochtenden verschillende proefjes doen. Van zelf een belleblaas in elkaar zetten, elektriciteit bekijken met een plasmabol tot aan rondrijden met Dash robots; er gebeurde van alles!

In de middag gingen we aan de slag om in het kluslokaal bruggen tussen tafels te bouwen, en van verschillende materialen een vliegend voertuig bouwen. De kinderen gingen met de mooiste bouwsels weer naar huis. 

Tussen de lessen door bliezen we stoom af door te dansen op Kinderen voor Kinderen en te genieten van lekkere limonade en fruithapjes van de PLUS Lammenschans.

Buitenles

VakantieLab vond niet alleen op Technolab plaats. Op woensdag trokken we namelijk door Leiden met de Stadssafari. Tijdens deze buiten-dag bij de Hortus Botanicus hebben we geleerd welke stoepplantjes er allemaal in de stad kunnen groeien. Wist je dat je paardenbloemen en madeliefjes gewoon kunt eten? De deelnemers weten daar nu alles van. In de Hortus vond ook de Na-apers workshop plaats. Hier hebben we ervoor gezorgd dat een gekookt ei kon zweven als een plantenzaadje dankzij zelfverzonnen en gebouwde parachutes.

Afsluiting

Vrijdagmiddag sloten we af met een bloedstollende wedstrijd tussen zelfgebouwde en geprogrammeerde mBots (robot auto’s)! Op de foto hiernaast zie je twee hele mooie voorbeelden. 

We willen iedereen bedanken voor deze super leuk week en hopen dat jullie veel plezier hebben gehad!