Vakantielab Zomer editie 2023!

Kom jij zomervakantie vieren met de leukste workshops op Technolab! Kom met ons samen op ontdekking en leer van alles over robots, hackers, klussen en bouwen. Wanneer kom jij bij ons langs? Zie hieronder het aanbod en meld je aan!

​Hackerspace

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: dinsdag 11 juli t/m vrijdag 14 juli 09:30 – 12:00
Prijs: €100,-

Je waant je in een wereld waar een medicijn tegen geheugenverlies is ontwikkeld door Professor Dr. Maria Curiosa. Dit medicijn gaat duizenden mensen helpen zodra het op de markt komt. Er is alleen een klein probleem: Curiosa’s laptop is gehackt en al haar data is gekopieerd en gestolen met behulp van een curieus apparaatje! Kan jij met het Hackerspace-team dit apparaatje analyseren, het raadsel van de hacker oplossen en ontdekken wie het heeft gedaan? Is programmeren en robotica iets voor jou? Join the Hackerspace!

p
r
o
j
e
c
T
W
E
E
K

Ruimte uitvinders

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: dinsdag 15 augustus T/M vrijdag 18 augustus van 09:30 – 12:00
Prijs: €100,-

3.. 2.. 1.. launch! Ga jij met ons mee de ruimte in? Reizen door de ruimte komt niet zonder uitdagingen. Deze week kruip jij in de huid van een astronaut en bouw je met jouw team een uitvinding om het reizen door het universum makkelijker te maken. Leer van alles over ontwerpen, klussen en samenwerken. Zet al je creativiteit in om te zorgen voor een veilige maanlanding, een gezellige tijd op Mars of een fijne reis in een superraket!

Robot ontdeklab

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: dinsdag 11 juli & dinsdag 15 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Welke robots bestaan er allemaal al en welke gaan een rol spelen in de toekomst? Ga op avontuur en ontdek hoe robots kunnen communiceren en bewegen. Lukt het jou om samen met de robots verschillende uitdagingen te voltooien? Ontdek het zelf en word een echte robotexpert!

Spelen met licht

Leeftijd 4-8 jaar
Datum: donderdag 13 juli & donderdag 17 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Kan jij goed zien in het donker? Een donkere kamer is verleden tijd! Leer door middel van verschillende proefjes alles over elektriciteit, licht, schaduw en kleuren. Zet al die opgedane kennis in en bouw een eigen nachtlampje! Welke kleuren en figuren schijnen er binnenkort door jouw slaapkamer?

Sterrenstof

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: woensdag 12 juli & woensdag 16 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Ruimtereizigers gezocht! Ga jij met ons mee op avontuur door de ruimte? Ontdek met verschillende proefjes van alles over kraterinslagen, de zon, de aarde en alle planeten om ons heen. Kruip in de huid van een astronaut en ontdek hoe groot het heelal is. Eet als een echte ruimtereiziger door zelf een super energie reep te maken, zo kunnen we er de hele dag tegenaan!

Marsbot

Leeftijd 8-12 jaar
Datum: woensdag 12 juli & woensdag 16 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Met een team van onderzoekers bevind jij je in een ruimtebasis op Mars! Op 200 km afstand is een waterbassin ontdekt. Het team wil daar een Marsrover naartoe sturen om experimenten uit te voeren en water mee te nemen. Lukt het jou om een voorgeprogrammeerde Marsrover te maken die heen en terug over het ruige parcours van Mars kan rijden? Ga dan nu de uitdaging aan!

BYOR challenges

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: dinsdag 11 juli & dinsdag 15 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Een elektrische schakeling, wat is dat precies? In deze les ga je aan de slag met inputs en outputs van BYOR en probeer je verschillende robotica challenges te voltooien! Bouw je eigen robots en verbreed je horizon door ‘out of the box’ te denken. Kan jij alle challenges aan?

Expeditie Technolab

Leeftijd 8-12 jaar
Datum: donderdag 13 juli & donderdag 17 augustus 13:30 – 15:30
Prijs: €20,-

Oh nee, tijdens onze reis zijn we gestrand op een onbewoond eiland. Maar niet getreurd, dit toffe avontuur gaan we samen aan! Zet je survival skills in om hier te overleven. Jullie bouwen eigen hutten om in te schuilen en maken super energie repen om genoeg kracht te hebben. Die kracht gebruiken jullie om te bouwen. Lukt het jullie team om binnen de tijd een supersterk vlot te bouwen die jullie allemaal over de oceaan kan varen? Alle avonturiers zijn uitgenodigd en uitgedaagd!

Bij vragen over het vakantielab

mail naar: vakantielab@technolableiden.nl

“Bij Technolab mochten we gewoon dingen maken! Iets van de kermis. Autootjes, en toen ik naar het volgende groepje ging een glijbaan!”

Timo, 5 jaar

Leerling