Technolab ondersteunt het VO in aanbod nieuwe leerweg vmbo

Sommige dingen weet je gewoon al. Zoals dat Technolab van een hele hoop markten thuis is bijvoorbeeld. Van een schooljaar gevuld met basisschoolleerlingen en lesprogramma’s tot een inspirerende stageplek voor minstens 100 stagiaires per jaar! Maar wist je ook dat Technolab vo-scholen ondersteunt bij hun praktische en theoretische programma van de nieuwe leerweg vmbo? En dat we daar jouw school dus bij kunnen helpen?

Nieuwe leerweg vmbo: theoretische en praktische ervaring

Eerst even over die nieuwe leerweg. In 2019 is er gestart met de ontwikkeling van de nieuwe leerweg vmbo, hierin volgen alle leerlingen naast theorievakken een praktijkgericht programma. In dit programma doen de leerlingen realistische en praktische ervaring op, zowel in als buiten de school. Het doel van de nieuwe leerweg is het verbeteren van de aansluiting op het mbo en de havo. En daarvoor zijn er twee examenprofielen, waaronder het programma Dienstverlening en Producten.

 

Bij Technolab leren leerlingen door te doen

Afgelopen jaar hebben wij het volledige profiel Dienstverlening en Producten gegeven aan leerlingen van het Da Vinci College Lammenschans. Ze leerden alles over het tot in de puntjes organiseren en verzorgen van een event. Om vervolgens hun eigen activiteit te organiseren bij een kinderdagverblijf en verzorgingstehuis. Leren door te doén dus. Daarnaast geven de vakdocenten van Technolab ook andere vakken, zoals Robotica, Digispel of Ondernemen. Geen droge stof, maar activerende lessen waarin samenwerken en doen centraal staan. (Wil je wat meer weten over die lessen? Hier een linkje naar een artikel over één van onze lessen!)

 

Technolab faciliteert de lessen, vakdocenten en samenwerkende bedrijven

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw school kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. In samenwerking met bedrijven en organisaties in de Leidse Regio komen we tot een mooi aanbod wat aansluit bij jouw school en jouw leerlingen. Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een verkennend gesprek.

Wil je een verkennend gesprek over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

12 + 12 =