Examenmodules volgen op Technolab

Wist je dat… Technolab het volledige profiel Dienstverlening en Producten geeft? Dit profiel bestaat uit een viertal keuzevakken en vier examenmodules volgens de nieuwe leerlijn van het VMBO. Momenteel zijn we bezig met het afronden van de examenmodules van leerlingen van het City College (Da Vinci Lammenschans). 

De leerlingen die nu bezig zijn met de examenmodules van Dienstverlening en Producten lopen al een tijdje rond bij Technolab. In 2020 begonnen zij met het volgen van vier keuzevakken. Toen ze deze succesvol hadden afgerond, waren ze helemaal klaar om aan de examenmodules te beginnen!

De vier examenmodules die de leerlingen dit jaar bij Technolab hebben gedaan zijn: Organiseren van een activiteit, Presenteren, Promoten en Verkopen, Product maken en verbeteren en Multimediale vormgeving. De komende weken zetten de leerlingen de laatste puntjes op de i en dan zijn ze klaar voor hun eindexamen!

Module Organiseren van een activiteit

De eerste module van de VMBO-kader/basis leerlingen vond aan het begin van dit schooljaar plaats. In zes weken leerden zij alles over het organiseren van hun eigen event. In groepjes van drie organiseerden zij een activiteit over Voeding en Beweging voor een kinderdagverblijf, Technolab en een verpleeghuis. Zo was er een energieke ochtend voor de bewoners van Topaz Zuijdwijck waar werd gemediteerd, gedanst en genoten van een lekkere fruitsalade bij de koffie. “Ik wil later ook de zorg in!” verkondigde leerling Hanifa (17). Voor de werknemers van Technolab werd pizza gebakken en een quiz over gezond eten georganiseerd. Tot slot werden er ook pizza’s gebakken met peuters, en gevoetbald. “Een ochtend waar peuters en tieners met en van elkaar leren” eindigde de begeleider enthousiast het vak.

Hieronder kun je twee leerlingen aan de slag zien tijdens hun activiteit!

Module Multimediale productie maken

De laatste module die de leerlingen nu aan het afronden zijn is de module Multimediale vormgeving. De leerlingen hebben dit keer zelf een opdrachtgever opgezocht. Best spannend! En hebben volgens de wensen van de opdrachtgever een promotiefilmpje gemaakt. Vervolgens hebben ze hun film geedit in via Adobe Premiere. Het zijn prachtige resultaten geworden. Verder hebben de leerlingen geleerd hoe je een website en een flyer moet maken. Op naar het eindexamen!

Keuzevakken Da Vinci

Naast examenmodules bieden we op Technolab ook meerdere keuzevakken aan. 

Bij het keuzevak Circulair Ondernemen krijgen de leerlingen les van Technotopper Zwanette. In zes weken zetten de leerlingen dan hun eigen bedrijf op! Dat gaan ze doen door eerst te kijken naar hun eigen passies en kwaliteiten. Waar zijn ze goed in? En vanuit welke passie willen ze een onderneming starten? Het thema van het vak is duurzaamheid. Dus hun onderneming wordt dat ook! Hebben de leerlingen nog kleding over? Of spullen die zij niet meer gebruiken? Hiermee kunnen ze aan de slag voor hun onderneming! Bijvoorbeeld door er iets anders van te maken óf het een upgrade te geven: circulair ondernemen dus. Het doel hiervan is de creativiteit van de leerlingen prikkelen zodat zij ondernemend gaan denken! 

Meer te weten komen over examenmodules of keuzevakken bij Technolab? Vul het formulier in zodat wij je er meer over kunnen vertellen.

1 + 9 =