Meet the T.O.P.: Robin Hartlieb

Vandaag ontmoeten we Robin Hartlieb! Robin is mede-eigenaar van work21, een nieuwe Technolab Ondernemende Partner. Zijn favoriete uitvinding? Chips! En dan niet de chips die je kunt eten, maar die in computers. Dit zit in alles, alles waar wij nu mee werken zoals computers en telefoons. En die chips worden nog steeds doorontwikkeld om allerlei toekomstige innovaties mogelijk te maken!
Robin vertelt ons meer over zijn bedrijf en waarom zij een Technolab Ondernemende Partner zijn geworden.

Dag Robin. Wie ben je?

Ik ben Robin Hartlieb en ik werk bij work21. Bij work21 kijken we naar het werken in de 21ste eeuw en naar alle uitdagingen die daarbij horen. We helpen organisaties wendbaarder maken, zodat ze los kunnen komen van een bepaalde structuur of gedachtegang en zich kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Dit leren we kinderen nu ook al. Mijn zoon van 7 heeft het op de basisschool al over fixie en growie, het gaat dan over een growth mindset. Dat betekent dat je capaciteiten kunt ontwikkelen en vergroten. Volwassenen zijn daar minder mee bezig, waardoor we vast blijven zitten in een bepaald gedachtepatroon. Wij helpen bedrijven dat gedachtepatroon te doorbreken, ondersteund door digitale middelen.

Wat doe jij precies bij work21?

We hebben bij ons bedrijf geen functieomschrijving, maar rollen. Deze rollen zijn vooral afhankelijk van verantwoordelijkheden en expertises. Op dit moment houd ik mij met name bezig met de commerciële kant en de groei van ons bedrijf, maar ben ik ook bezig met de inhoud bij het opstarten van digitale verandertrajecten. Binnen work21 werk ik met collega’s die allemaal zelfstandig werken. Door de samenwerking met elkaar, onze klanten en ons netwerk verrijken we elkaar op verschillende gebieden.

Hoe heb je Technolab leren kennen?

Ik hoorde voor het eerst over Technolab via Maartje Couck. Zij werkt nu een half jaar bij Technolab. Vroeger werkte ik met haar samen toen ze voor Microsoft werkte en toen ik hoorde dat ze bij jullie ging werken, was ik meteen geïnteresseerd. Mijn zoon gaat in de zomervakanties vaak naar een soort Technolab en daar komt hij altijd helemaal blij van thuis. Hij leert en experimenteert dan met het maken van slijm, het laten lanceren van een raket en het maken van een drone. Het is zo gaaf dat kinderen met nieuwe technologieën aan de slag kunnen gaan en ze leren begrijpen hoe dit werkt. Dit is ook de reden dat work21 erg actief is in het onderwijs. Wij hebben collega’s met een onderwijs achtergrond en ook veel van onze klanten zijn actief binnen het onderwijs.

Wat geweldig dat work21 een Technolab Ondernemende Partner wordt. Waarom hebben jullie besloten dit te doen?

Ik denk dat we samen met de jeugd hele gave, nieuwe dingen kunnen ontdekken. Wij merken dat jullie passie hebben voor wat jullie doen. Dat raakt ons. De combinatie van de jeugd, techniek, leren én doen, is waar wij enthousiast van worden. Technolab brengt echt iets bij aan de maatschappij wat ons betreft.

Wat hopen jullie uit de samenwerking te halen?

We hopen niet alleen iets te halen, maar we willen ook graag iets brengen. Voor ons hoort dit bij een samenwerking. We hopen dat we elkaar kunnen versterken op het gebied van onderwijs en innovatie. We willen graag leren hoe Technolab met haar lesprogramma`s scholen verrijkt. Hoe jullie innovatie brengen in het onderwijs. Wij hebben bij work21 mensen met de passie om naast hun huidige werkzaamheden ook voor de groep of klas te staan. Daarmee kunnen wij helpen het onderwijs te innoveren, als meer organisaties dit doen vanuit hun expertise is een bijkomend voordeel dat we het tekort aan leerkrachten in het onderwijs kunnen verkleinen. Het is ook leerzaam voor ons, want nieuwe generaties brengen ook nieuwe inzichten.

Zou je andere bedrijven aanraden om T.O.P. te worden?

Jazeker. Het gaat over de toekomst van de jeugd. Ze leren nu technieken die ze later gaan toepassen. Daarnaast gaat het bij Technolab over leren, innovatie en doen! Als daar je hart sneller van gaat kloppen, dan moet je dit zeker doen.