Meet the Stagiair: Mischa Baalbergen

Technolab kan niet zonder stagiairs die ons helpen bij de workshops, de communicatie… maar ook de ict! We spraken met Mischa, een student Software and Development en onderdeel van ons ict-team. Wil je weten waarom hij Technolab aanraadt als stageplek? Lees dan snel verder!

Hoi Mischa, vertel eens wat over jezelf. Wie ben je?

Hoi! Ik ben Mischa Baalbergen en ik loop stage op Technolab bij het ict-team. Ik kom uit Katwijk en ik volg de opleiding Software and Development. Zoals de meeste ict’ers game ik graag, maar ik hou ook erg van sporten zoals korfbal, snowboarden en surfen.

Hoe ben je hier bij Technolab terechtgekomen?

Via mijn opleiding. Die zit toevallig in het gebouw achter Technolab! Ik hoorde veel goede dingen over Technolab van medestudenten. Er hebben hier namelijk eerder mensen van mijn opleiding stage gelopen. Dus toen heb ik een dagje meegelopen.

Wat sprak je toen precies aan bij Technolab?

Je kunt veel verschillende richtingen verkennen bij Technolab. Bij de meeste stageplekken voor ict’ers zit je op een kantoor, krijg je een opdracht en werk je aan die ene opdracht voor de rest van je stage. Hier doe je niet alleen de ict, maar ben je ook echt onderdeel van een team. In mijn geval van ToekomstTaal. Het team dat de workshops over programmeren verzorgt. Je doet dus verschillende dingen die toch ook weer met ict te maken hebben. Dat vind ik erg interessant, want ik weet nog niet precies wat ik wil doen na mijn opleiding

Vind je het leuk om workshops te geven?

Ik vind het lesgeven erg leuk. Het is leuk om te zien hoe de leerlingen aan de slag gaan en vervolgens ook steeds verder komen met programmeren. Je ziet dat ze steeds beter worden. Ik vind het alleen nog wel lastig als de kinderen niet naar mij luisteren.

Wat is het belangrijkste wat je bij technolab hebt geleerd?

Technolab schreeuwt teamwork uit. Bij de meeste bedrijven ervaar ik dat veel minder. Hier begin je samen de dag, zodat je weet waar iedereen die dag aan gaat werken. Dat heb ik tot nu toe nog nergens meegemaakt.

Zou je technolab aanraden als stageplek?

Zeker weten! Het is een hele leuke plek. Ook voor mensen die geen ict-opleiding doen. Het is ook erg leuk om mensen tegen te komen die een andere opleiding doen. De ict’ers zijn vaak toch wat minder sociaal. Hier zitten alle medewerkers en stagiairs samen, naast elkaar. Je wordt meegenomen in alle sociale interacties. Dat vind ik erg goed, want dan kun je daar ook een beetje mee oefenen.

Dat is fijn om te horen! Wat zou je nog meer willen leren bij Technolab?

Ik zou nog meer willen leren over het coderen van de pepper-robot die Technolab heeft staan. Ik zou graag met die robots willen leren werken.

Wil je ook stage lopen bij Technolab? Stuur dan een mail naar info@technolableiden.nl