Meet the T.O.P.: Brouwerij Pronck

Vandaag ontmoeten we Benjamin de oprichter van Brouwerij Pronck! Brouwerij Pronk is een nieuwe Technolab Ondernemende Partner.

In dit artikel vertelt Benjamin waarom Brouwerij Pronck Technolab steunt.

 

Dag Benjamin. Wie ben je?

Ik ben Benjamin! Altijd erg enthousiast en energiek in de dingen die ik doe. Van huis uit ben ik chef-kok én fiscalist. Mijn geheime hobby’s zijn houthakken en Heel Holland Bakt kijken.

Hoe startte je Brouwerij Pronk?

In 2013 begonnen mijn vrienden en ik met het brouwen van ons eigen bier. In klein pannetje, op het fornuis in onze studentenkamer. Al vlug begon deze hobby uit de hand te lopen.

Eind 2014 besloten we een officiële brouwerij te starten. De locatie voor de brouwerij werd via creatieve- en kunstenaarsvereniging Nieuwplaatz gevonden in Nieuweroord, de voormalige zusterflat (hunkerbunker) van het LUMC. Hier werd een oud kookleslokaal omgebouwd en de allereerste 200-liter brouwketel geïnstalleerd. Al snel groeide Brouwerij Pronk. Inmiddels zijn we twee verhuizingen verder en zetten wij tot op heden de trend voort om meer bier te brouwen & nieuwe bieren te ontwikkelen.

Hoe hoop je dat die samenwerking eruit gaat zien?

Naast plezier hopen wij scholieren en studenten inzicht te geven in de verschillende processen van het brouwen van bier. Ons doel is om te laten zien dat je niet alleen achter een laptop geld kunt verdienen, maar dat je ook met je handen iets kan maken en dat, dat economisch heel relevant kan zijn. Daarnaast werken wij graag samen met scholieren en bieden wij stageplekken aan omdat wij graag bijdrage aan educatie.