Met DubbelLOB stappen havo leerlingen in het Leidse bedrijfsleven

Wist je dat minder dan de helft van de havisten hun vervolgopleiding afmaakt?

Dit kan anders denken wij van DubbelLOB. Namelijk door leerlingen kennis te laten maken met de praktijk in verschillende sectoren.

In samenwerking met Da Vinci College Kagerstraat hebben wij het project DubbelLOB (loopbaan oriëntatie) opgezet. Tijdens dit project gaan de leerlingen aan de slag bij een echt bedrijf met een echte opdracht. Op deze manier leren de leerlingen hun talenten te ontdekken en komen zijn erachter wat ze wel/niet leuk vinden, waardoor zij uiteindelijk een betere keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding.

Dinsdag 6 september was de kick-off van dit mooie project. De leerlingen waren erg enthousiast omdat (zoals de cijfers laten zien) zij op een enkeling na nog niet weten welke vervolgopleiding ze gaan kiezen.  Een mooi voorbeeld is die van een enkele leerling die wel weet wat voor vervolgopleiding hij gaat kiezen, maar nog niet weet of zijn kwaliteiten daar ook liggen. Hun oriëntatie op vervolgopleidingen doen ze vooral door het lezen van folders en het maken van beroepskeuzetesten. Doordat deze leerlingen nu aan de slag gaan bij een echt bedrijf met een echte opdrachtgevers zullen zij erachter komen wat hun kwaliteiten zijn.

Door een afstudeerder van toegepaste psychologie wordt er onderzoek gedaan naar de impact van dit project zodat we de kwaliteit van dit project kunnen waarborgen of waar nodig verbeteren.

Welke sector en/of bedrijf zou jij graag terugzien tijdens dit project? laat het ons weten via info@technolableiden.nl