Jan Haak​

De diversiteit van het werk, en verschillende mogelijkheden voor zelfontwikkeling waren voor mij doorslaggevend om hier te komen werken.

Nieuwe medewerker

Interview Jan Haak

1. Hallo Jan, kan je vertellen wat je doet bij Technolab

Ik ben vakmeester bij Groen Doen. Dat wil zeggen dat ik medeverantwoordelijk ben voor de uitvoer van onze lessen over natuur en duurzaamheid. Ik zorg er onder andere voor dat onze workshops door enthousiaste begeleiders worden gegeven, en voorzie hen van de kennis, voorbereiding en middelen die zij daarvoor nodig hebben. Een voorbeeld hiervan is onze Willie Wortel Wedstrijd, een uitvinderswedstrijd waarbij leerlingen van verschillende scholen aan de slag gaan om een uitvinding te creëren om de wereld een stukje duurzamer te maken.

2. Wat doet u graag in uw tijd buiten Technolab?

In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, met een voorkeur voor gebergtes. Ik ben regelmatig in een klimhal te vinden, en sta zo nu en dan op een plank. Daarnaast heb ik een grote liefde voor muziek. Wat mijn hobby’s gemeen hebben is dat ik ze het liefst met mijn vrienden beleef!

3. Hoe zou u uzelf beschrijven als persoon?

Ik zie mijzelf graag als een mensenmens. De verschillen tussen mensen interesseren mij, en ik haal altijd veel energie van het maken van nieuwe connecties. Mijn vrienden noemen mij creatief en sociaal, maar zeggen ook dat ik regelmatig wegdroom in mijn eigen wereld.

4. Waarom heeft u gekozen om bij Technolab te komen werken?

Via een oud studiegenootje ben ik bij TechnoLab terecht gekomen. Mijn interesse voor natuureducatie was al aangewakkerd in mijn opleiding en vorige stages, maar ik zag nog niet helemaal voor mij waar ik daarmee aan de slag zou kunnen. Zij nodigde mij uit een dagje mee te kijken op TechnoLab en ik voelde mij meteen geïnspireerd door de locatie en medewerkers. Met name de diversiteit van het werk, en verschillende mogelijkheden voor zelfontwikkeling waren voor mij doorslaggevend om hier te komen werken.

5. Wat is uw doel bij Technolab?

Bij Technolab hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst, door middel van een activerende, optimistische boodschap van kunnen en doen mee te geven. Persoonlijk hoop ik mij te ontwikkelen tot volwaardig projectleider, en zoveel mogelijk verschillende werkervaringen op te doen. Daarnaast zou ik graag eens iets van de grond af willen ontwikkelen, of een oud project nieuw leven inblazen.