Willie Wortel Wedstrijd van start!

De Stad van de Toekomst

De stad van de toekomst, hoe zou die eruit zien? Steeds meer mensen willen wonen en werken in een stad. Waar gaan zij dan wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hittegolven en extreme regenbuien. Hoe zorgen we voor genoeg water tijdens droogte en droge voeten tijdens de natste dagen? En welke oplossingen moeten er worden gezocht voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie om de klimaatdoelen van 2030 te halen? Dat zijn de vragen waar onze vindingrijke Willie Wortels antwoord op gaan geven!

De 15e editie van de Willie Wortel Wedstrijd is van start gegaan. De leerlingen leren hoe ze moeten brainstormen, hun ideeën kunnen uitwerken tot een prototype, hoe ze die vervolgens kunnen bouwen en tot slot… hoe ze hun eigen idee het beste kunnen presenteren!

Beschermlaag

Van grote futuristische uitvindingen tot kleine slimme uitvindingen, de kinderen gaan erop los. Zo bedacht een groepje van de Josephschool om het plastic uit de zee dat uit de zee gevist wordt om te smelten en te vervormen tot bakstenen voor woningen. “En dan zit om die bakstenen een beschermlaag tegen microplastic.” Super slim!

Grote finale

Vijf lessen gaan de leerlingen aan de slag met hun uitvinding. In de laatste les wordt besloten welke uitvinding hun school mag representeren op de grote finale op 3 november! Tijdens deze finale worden alle uitvindingen beoordeeld door een jury van experts (Hoogheemraadschap van Rijnland en Hortus Botanicus Leiden) en door een publieksjury.