De nacht van de leraar 2021 was een succes!

Was jij er ook bij? Wat was de nacht van de leraar een feestje! Ook Technolab heeft meerdere workshops gegeven. Zo konden leraren meer te weten komen over Onderzoeken & Ontwerpen, ToekomstTaal en GroenDoen. Vol enthousiasme stortten de leraren van Leiden zich op de verschillende activiteiten.

Op Technolab Leiden werden de bezoekers ontvangen door het café treintje van Chez Jopie waarna ze na een heerlijke maaltijd begonnen aan een uitgebreid programma. Van een training over persoonlijk leiderschap tot citizen science in de klas, van onderwijs innovaties tot zelf onderzoekjes uitvoeren! Genoeg keuze dus.

De GroenDoen workshop van Technolab, ‘Kweek it ‘till you make it’ werd druk bezocht. Zo vertelde de coördinator Sterk Techniek Onderwijs van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ons: “Ik wil Kweek it ‘till you make it karren op mijn school zetten en samen met de leerlingen stekjes kweken tot grote kamerplanten. Zo kunnen we uiteindelijk de hele school groen maken!”

Ook op het Pesthuis stroomden de bezoekers binnen. Onze toppers van team ToekomstTaal namen de leraren en schooldirecteuren mee in de mooie wereld van computial thinking. Samen met The Space Leiden waren drie mini-workshops voorbereid. Zo leerde je de basisbeginselen van robotica met BYOR (build your own robot), kon je leren programmeren met de Micro:bit en wilde je echt de diepte in gaan? Dan kon je bij The Space Leiden met Arduino je eigen Snake-spel maken!

Om de vijf minuten klonk er luid gejuich in het Pesthuis. De leraren hadden weer een nieuwe challenge voltooid bij de BYOR-knikkerbaan. De nieuwsgierigheid werd geprikkeld en hun angsten voor programmeren waren overwonnen. Ze durfden zelfs de Arduino`s aan. Dat programmeren was toch makkelijker dan gedacht!

Wat een nacht. Wij hebben ervan genoten, tot volgend jaar!