Yes, het is weer zover! De Willie Wortel Wedstrijd 2021 gaat binnenkort van start! De Willie Wortel Wedstrijd is dé uitvinderswedstrijd voor alle jongeren uit de eerste twee klassen van het VO. Wij geven leerlingen even wat anders, even uit de sleur, even wat leuks. Waarbij we ook de scholen ondersteunen met het onderwijs. Tussen maart en mei biedt Technolab jonge uitvinders de kans om hun eigen uitvindingen te maken van hersenspinsel tot prototype.

Dit jaar staat de Willie Wortel Wedstrijd in het thema “Expeditie Mars”. Steeds meer mensen geloven dat een leven op Mars niet lang meer op zich laat wachten. Om dat mogelijk te maken zijn er nog een heleboel uitdagingen op te lossen. Weet jij eigenlijk hoe het zit met water, zuurstof, eten, onderdak en kleding op deze rode knikker? Hoe zou ons leven er eigenlijk uitzien op deze planeet? Kan je er bijvoorbeeld zomaar voetballen, een huisdier houden, lekker buiten chillen met je vrienden of je makkelijk verplaatsen van A naar B? Wat zou er nodig zijn om dat of meer allemaal mogelijk te maken?

Daarom zijn wij op zoek naar ontdekkingsreizigers. Bij Technolab geloven we dat er in iedereen een uitvinder schuilt. Wij helpen jongeren graag hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Bij de Willie Wortel Wedstrijd 2021 denk, ontwerp en bouw je mee aan ruimte-uitvindingen van de toekomst! Dit lukt niet zonder samenwerken, overleggen, creatief denken, beslissingen nemen en fouten durven maken. Bedenkt jouw ontwerpteam het origineelste, handigste en bruikbaarste idee voor mensen op Mars? Alle eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om mee te doen!

Jullie krijgen natuurlijk hulp. Allereerst worden twee lessen aangeboden waarin je in de huid kruipt van een ontwerper. Aan het einde van deze lessen heeft elk ontwerpteam een prototype uitgedacht en ontworpen. Let op! Er is op dit moment plek voor 10 klassen om de introductie lessen coronaproof op Technolab te krijgen. Om de uitvindingen tot leven te laten komen organiseren we hiernaast speciale coronaproof maakmiddagen op Technolab, waar de ontwerpteams op inschrijving gebruik kunnen maken van onze ruimte, gereedschappen en apparatuur. Een schoolervaring om nooit te vergeten!

Na de voorjaarsvakantie start de aanmelding. Jullie doen toch ook mee?

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

8 + 4 =