Stek supersimpel je eigen geldplant!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit is een eitje. De Chinese Money Plant – voor jou misschien beter bekend als de pannenkoekenplant – is namelijk een van de makkelijkste planten om te stekken. Binnen een mum van tijd ben je steenrijk, want dit groene wonder groeit in het voorjaar razendsnel! 

Geen plant waar geld aan groeit helaas… ook geen pannenkoeken trouwens. Toch dachten mensen vroeger dat als je een muntje bij dit plantje in de aarde stopte, de rijkdom je tegemoetkwam. Vandaar zijn naam. Misschien toch eens proberen?

Aan de slag! Het enige wat je nodig hebt, is en pannenkoekenplant – zijn officiële naam is overigens de Pilea peperomioides. Terwijl die nog in de winkel of het tuincentrum staat, is die vaak al klaar om gestekt te worden. Rondom de moederplant groeien kleine kindjes. Deze mini’s snijd je voorzichtig los en zet je in een glas water. Nu is het een kwestie van geduld…

Na zo’n twee weken constant waterdrinken is het babypannenkoekenplantje klaar om op eigen wortelen te staan. Zet ‘m in een potje met verse grond en voilà: een nieuw pannenkoekenplantje. Na een flinke groeispurt is het tijd voor een nieuwe pot. Dan heeft-ie genoeg ruimte voor pannenkoeken-kindjes en kun je weer van vooraf aan beginnen. Plant-astisch!

Dit plantje staat superleuk in huis, de klas en op ’t kantoor. En wie weet levert-ie je wel een zakcentje op. Eerste financiële voordeel: het is een gratis investering in cadeautjes, iedereen wordt dolgelukkig van dit plantje. Aan wie ga jij jouw eerste stekje geven?

 

In onze vensterbank groeien er aardig wat stekjes uit tot nieuwe plantjes. Maar geld hoeven we van dit plantje dus niet te verwachten… Jij kunt ons wel steunen met een kleine (maandelijkse) bijdrage. Klik hier!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

11 + 3 =