Op 19 april 2021 starten Technolab Leiden en Janssen Nederland met een nieuwe challenge. Tien weken lang gaan studenten (MBO, HBO en WO) aan de slag met een echte opdracht uit het bedrijfsleven. De opdracht waar we dit keer aan werken: Hoe automatiseer je de kwaliteitscontrole tijdens het productieproces. Lees hieronder de omschrijving van de challenge. Ben jij de student die we zoeken? Mail dan snel naar agnes@technolableiden.nl

 

Janssen Nederland wil de kwaliteitscontrole integreren in het productieproces en als integratie niet volledig mogelijk is, de automatisering en robotisering van de kwaliteitscontrole opschalen. Voor de kwaliteitscontrole is het doel zoveel mogelijk de technieken van Industry 4.0 te gebruiken. Janssen Nederland verwijst hiernaar als Manufacturing for the Future. Hierdoor kan er meer tijdsefficient gewerkt worden, zodat het product sneller op de markt kan komen.

 

Voor de challenge van Janssen Nederland gaan de studenten een eigen onderzoekslijn opzetten over hoe onderdelen van de kwaliteitscontrole van nieuwe producten het beste geautomatiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld het verwerken van de binnenkomende samples vanuit het productieproces, hoe worden deze verdeeld over de verschillende afdelingen, of hoe sample bewerkingen en/of analyses meer gerobotiseerd kunnen worden (bijvoorbeeld STRIP-1, a.k.a ‘the beast’ die 20,000 PCR tests per dag kan verwerken, en de resultaten vervolgens online rapporteert). Hierbij wordt mogelijk een proof of concept aangeleverd: bijvoorbeeld een model lab of een Virtual Reality Experience. Daarnaast wordt er nagedacht over wat deze veranderingen betekenen voor de mensen die in het laboratorium werken, nu, en over tien jaar. Welke consequenties heeft dit voor het ontwerp van nieuwe laboratoria die het nieuwe productieproces moeten draaien?

transport systeem

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

14 + 1 =