Technolab Innovatie Challenge van start!

Op zoek naar een innovatieve oplossing voor Janssen

Heb je een probleem waar je een innovatieve oplossing voor zoekt? Dan weten de studenten van de Technolab Innovatie Challenge daar wel raad mee!

Iedere tien weken werkt een nieuw studententeam van verschillende studierichtingen en opleidingsniveaus aan innovatieve oplossingen voor echte problemen uit het bedrijfsleven. Voor wie de studenten zich deze periode inzetten? Janssen!

De Challenge en opdrachtgever

Je hebt vast wel eens van Janssen gehoord. Janssen richt zich op het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen en vaccins, waaronder het bekende COVID-19 vaccin. Nadat een vaccin in de fabriek gemaakt is, moet het worden opgeslagen onder speciale omstandigheden. Dit gebeurt vaak op een externe locatie en het vervoer naar die locatie kost veel tijd, fysieke inspanning en planning. Aan de studenten de taak om dit proces makkelijker, veiliger, geautomatiseerd en beter planbaar te maken.

Hololens

Voor deze challenge houden de studenten rekening met de pijlers van industry 4.0, zoals RFD, geavanceerde robottechnieken, maar ook augmented reality! Om hun bedachte oplossing te presenteren gaan ze de komende weken aan de slag met een hololens. Hiermee kun je 3D modellen, als een soort hologram, in de werkelijke wereld laten zien.

Vorige week kwamen de studenten voor het eerst samen om kennis te maken en te brainstormen over de challenge. Binnenkort zullen ze hun eerste ideeën presenteren aan de opdrachtgever. Benieuwd naar wat de studenten allemaal bedenken? Houd onze website en social media in de gaten!

Heeft jouw bedrijf ook een challenge waarbij je de hulp van ons studententeam goed kan gebruiken? Neem contact op met thal@technolableiden.nl voor meer informatie over de Technolab Innovatie Challenges.