Meet the Technotopper: Anne

Ken je Anne al? Anne is producteigenaar Leren & Werken en helpt bij het begeleiden van de Meesterchallenge. Niet alleen weet ze op Technolab alles in goede banen te leiden, ze ontfermt zich ook over de innerlijke rust van haar collega`s: als yogadocent! Wil je weten wat Anne tegen twijfelaars over de Meesterchallenge zou zeggen? Lees dan snel verder!

Hoi Anne! Stel je eens aan ons voor. Wie ben je?

Hoi! Mijn naam is Anne. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn dochtertje van twee, maar ik hou ook erg van klimmen, schaatsen en spelletjes spelen. Ik ben yogadocent en producteigenaar Leren en Werken bij Technolab. Mijn favoriete uitvinding? De paperclip!

Wat doe je als producteigenaar Leren en Werken?

Ik begeleid de dagcoördinatoren. Daarnaast zorg ik voor voldoende stagairs om workshops te kunnen geven. Ik help ook bij het begeleiden en de werving van de meesters voor de Meesterchallenge.

De Meesterchallenge… wat is dat eigenlijk?

Tijdens de Meesterchallenge word je uitgedaagd om als meester of juf voor de klas te gaan staan. Dat woord ‘meester’ gaat over het onderwijs en meesters, maar het gaat ook over ‘meester worden in een vak’. Zo`n challenge duurt tien weken en we hebben er vier per jaar.

Wat voor mensen doen er mee aan zo`n Meesterchallenge?

Iedereen die interesse heeft in het onderwijs! Dat is dus heel breed. We hebben mensen die een carrière switch willen maken. Zoals iemand uit het bedrijfsleven, uit ontwikkelingswerk, maar ook bijvoorbeeld een elektrotechnicus. Die dacht: ‘Nou misschien wil ik wel voor de klas staan.’
Naast degenen die willen wisselen van carrière, hebben we ook mensen die net van de middelbare school af komen. Die weten nog niet zo  goed wat ze willen gaan doen en nemen een tussenjaar.
We hebben dus van alles.

Dat klinkt als een divers team! Hoe vind je het om zo`n team te begeleiden?

Ja, ik vind het super leuk! Ik begeleid zelf elke week de persoonlijke ontwikkelingstraining. Ik vind het mooi dat ze daarin toch even hun kwetsbaarheid kunnen laten zien. Vorige week zei een van de meester: ‘Ah, het kwetsbare uurtje! Dan kunnen we weer mooi van elkaar leren.’ We hebben deze week gekeken naar onze talenten en kwaliteiten en wat voor kwaliteiten we in de ander zien. We kijken hoe je van elkaar kunt leren en hoe je samenwerkt in een team. Ik vind het mooi om dat mee te mogen maken. Als begeleider zie je dan ook wanneer het juist niet helemaal lekker loopt. Ik ben dan degene die naar die persoon toe mag gaan en samen naar een oplossing mag zoeken. Dat vind ik ook geweldig.

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die twijfelen om mee te doen aan de Meesterchallenge?

Kom een dagje meelopen. We staan altijd open voor mensen die een kijkje willen nemen en de sfeer willen proeven. Het is uiteraard helemaal vrijblijvend en dan kun je eens meemaken hoe het is. In de Meesterchallenge draait het vooral om leren door te doen. Je hoeft dus niets te kunnen of te weten voordat je eraan begint. Gewoon lekker aan de slag gaan.

Klinkt dat als muziek in de oren? Kom dan een dagje meelopen en stuur Anne een mailtje! Naar anne@technolableiden.nl