Onze toppers Amber Rusch en Thomas Bekema geven les aan 3-vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, de school die zich in hetzelfde gebouw als Technolab bevindt. De leerlingen volgen het vak Ondersteuning bij Sport- en Bewegingsactiviteiten bij ons. En met succes, Amber en Thomas delen hun ervaringen.

“Op 8 februari zijn wij, Amber en Thomas, begonnen met het vak Ondersteuning Bij Sport- en Bewegingsactiviteiten. In de zes weken waarin we deze lessen geven, leren de leerlingen hoe ze een sportevenement moeten organiseren en het soepel laten verlopen. In de laatste week zullen ze in groepjes ook daadwerkelijk dit evenement houden. Ze mogen zelf kiezen wat voor activiteit ze kiezen, waar ze het willen houden en voor wie. Ze kunnen bijvoorbeeld een voetbaltoernooi voor een groep 8 houden of yoga voor volwassenen. De keuze is aan hen!

Wat wij van Technolab nog extra willen toevoegen aan deze lessen is robotica; wij hebben verschillende robots die je kan programmeren hoe jij wil. Laat de robot bijvoorbeeld juichen als er wordt gescoord of laat het de scores bijhouden. We streven ernaar dat ieder groepje iets van robotica aan het evenement toevoegt. Hierom hebben we de week voor de vakantie veel gewerkt met de verschillende robots bij Technolab. Iedereen heeft zelf uitgezocht hoe ze werken en wat je er allemaal mee kan doen, waarna iedereen ook een kleine activiteit heeft bedacht om met één van de robots te doen.

Na de vakantie gaan we beginnen aan het maken van het draaiboek en gaat ieder op zoek naar een doelgroep voor wie ze de sportactiviteit willen houden. Wij hebben in ieder geval zin om aan de echte voorbereidingen te beginnen na twee weken met vooral veel theorie. We zijn benieuwd naar de eindresultaten!”

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

15 + 15 =