Kijk. Hier hebben we Renske. Een enthousiaste en bevlogen bioloog met een passie voor educatie. De collega met (bijna) altijd een glimlach op haar gezicht loopt al een jaar rond op Technolab. Om meer over haar te weten komen, stelden we haar een aantal vragen.

Wat is je achtergrond en waar liggen jouw interesses?

Ik ben 24 jaar en net afgestudeerd als bioloog, met de master in Wetenschapscommunicatie. Ik heb een passie voor educatie, lesgeven en daarbij de biologie in mijn achterhoofd. Thema’s zoals duurzaamheid en natuur vind ik heel erg interessant! De passie voor educatie begon in mijn eerste studiejaar. Daar kreeg ik een vak waar je kon proeven hoe het is om als biologiedocent voor de klas te staan op een middelbare school. Ik vond heel leuk om lessen te bedenken, maar ik wilde niet gelijk na m’n studie docent worden. Daarom heb ik eerst deze master gedaan! Wetenschapscommunicatie heeft veel te maken met wetenschapsjournalistiek. Dus: hoe schrijf je voor een tijdschrift of een krant? Hoe vertaal je wetenschappelijke artikelen zodat ze begrijpelijk worden voor het publiek? En hoe ontwikkel je een project waardoor mensen dingen leren of hun gedrag veranderen op het gebied van duurzaamheid?

 

Dus van een master Wetenschapscommunicatie naar Technolab… hoe kwam je hier terecht?

Bij mijn master werd er gezegd: als je van educatie houdt, dan is Technolab een hele leuke plek om stage te lopen. Toen heb ik me hier aangemeld! Na mijn stage ben ik gaan werken als producteigenaar van Groen Doen, dus ik zorg ervoor dat wij voldoende interessante workshops en projecten hebben op het gebied van natuur en duurzaamheid. Daarnaast ben ik op maandag dagcoördinator: ik begeleid onze stagiaires met workshops geven, leer ze hoe ze voor de klas moeten staan en geef trainingen.

Bij Technolab heeft iedereen een passie voor lesgeven én innovatieve ideeën over natuur en techniek.

Renske

Wat vind je het meest bijzonder aan Technolab?

Bijzonder vind ik de manier waarop hier gewerkt wordt. Ik hou er van dat er een hoog tempo zit in het projectmatig werken en het samenwerken. Je merkt dat niemand op een eilandje zit. Iedereen is betrokken met elkaar en je kunt veel aan elkaar vragen. Bij Technolab heeft iedereen echt een passie voor lesgeven en innovatieve ideeën over natuur en techniek. Die creativiteit en openheid vind ik echt supertof!

 

Kun je een leermoment van de afgelopen tijd noemen?

Omdat het tempo zo hoog ligt en iedereen met elkaar nieuwe dingen aan het verzinnen is, lopen er superveel projecten hier. Hierdoor is het erg lastig om ‘nee’ te zeggen. Iedereen vindt alles leuk! Tijdens mijn stage merkte ik dat er veel op je af komt en ik dus helemaal in Technolab opging, waardoor ik m’n stageopdrachten soms gewoon vergat. Nu heb ik gelukkig wat meer focus… 😉

 

En dan tot slot: wat is jouw grootste droom?

Hoewel ik dit werk echt superleuk vind, is mijn grootste droom toch wel om lang in het buitenland te zijn. Eventjes uit de ‘normale’, gangbare wereld en iets heel geks doen. Ik had vorig jaar in maart een reis gepland om vanaf Nederland te backpacken naar Nepal. Helaas ging dat door corona niet door. Maar zo’n avontuur wil ik nog steeds! Ik wil zo min mogelijk met het vliegtuig en toch een wereldreis maken. Langzaam elk land leren kennen en in aanraking komen met de cultuur, dat lijkt me echt tof!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

11 + 5 =