Technolab: 1000 vierkante meter aan leerplezier!

Een rekensommetje: Hoe maak je voor 40 stagiaires, 3 vrijwilligers, 10 meesters en 30 freelancers een prettige werkplek én berg je tientallen lesprogramma’s, robots, digiborden en 28 planten op? Een ‘schamele’ 1000 m2 op het Bètaplein will do the trick! 😉

Juist ja: die 1000 m2 op het Bètaplein is sinds april 2020 ons fijne thuishonk. Hier beginnen we om 8:30 met elkaar de dag met een activerende energizer en ruimen we om 16:30 met z’n allen in vijf minuten de boel weer op. We scrummen, geven les, verwelkomen zo nu en dan meer dan 100 kinderen, drinken koffie en hangen (heel soms) even op de bank. We snappen dat je benieuwd bent naar waar dit allemaal plaats vindt, dus kijk je mee in onze ruimtes?

We beginnen er onze dag, er staan producten die ons door de wat moeizame momenten van de dag loodsen en we ontmoeten elkaar. Juist ja: de Knus. Hier staat er de hele dag koffie, eten we op woensdag altijd gezamenlijk een zelfgemaakte lunch en worden we omringd door planten. De Knus is onze ontmoetingsruimte, maar wordt sporadisch omgetoverd tot een ‘lokaal’ om een les in te geven. Als we in die 1000 vierkante meter ruimte te kort komen…

Groene Hart

In de Knus word je eigenlijk omringd door al onze lokalen, maar één lokaal springt er uit: ons Groene Hart. Een groot lokaal met groene muren. Die groene muren dienen naast dat het er heel vrolijk uit ziet ook een ander doel, ze vormen namelijk de basis voor ons lesprogramma Stopmotion en Green Screen Studio. Hier  maken leerlingen een eigen film door héél veel foto’s te maken en deze achter elkaar aan te plakken. Dit gebeurt allemaal voor de groene muur, waar heel gemakkelijk een special effect op kan worden toegepast! De groene muur spot je trouwens ook heel vaak bij foto’s van onze teamleden. Voor hen is het vooral een poseer-muur. 😉

Diepzee

Een beetje verscholen achter het Groene Hart ligt Diepzee. Een ruimte zonder ramen, maar waar je je door de schilderijen op de muur even waant in (je raadt het al) de onderwaterwereld. Op dit moment wordt er een Digispel les gegeven aan het City College en daarna is er een halfuur een scrum (staande vergadering) met het team van Dagco’s. Maar ook voor de minder serieuze dingen kun je naar dit lokaal toe: er is een heuse active floor. Een interactieve vloer met diverse educatieve spellen, kennismakingsopdrachten en beweegspellen!

De Toekomst

Ons meest lichte en grootste lokaal is de Toekomst. Het heeft haar naam te danken aan alle lesprogramma’s van onze leerlijn ToekomstTaal die daar gehuisvest zijn!

Klus

En dan ons nieuwste pareltje, of zeg maar gerust: parel. De klus! Deze prachtige ruimte is afgelopen zomer ontworpen door Technotopper Mike en hij heeft met behulp van Thomas de ruimte gebouwd en gemonteerd. Er is een handige gereedschapsmuur, de schuurmachines staan op standaarden bevestigd en er is een grote recyclekast waar leerlingen materialen kunnen pakken. Kortom, de ruimte is overzichtelijk, veilig én heel prettig in gebruik. Benieuwd naar wat voor toffe projecten er in dit lokaal allemaal zijn? Daar is speciaal een artikel over geschreven! Dat lees je hier.

 

Maar er is natuurlijk nog meer…

We hebben ons ICT-hok, met een mooiere naam: Het Brein. En wat voorheen de ‘Ssst’ heette, ook wel de stilteruimte, heet nu de Groei. En natuurlijk hebben we een lasersnijhok, een materialengang en een inspiratiegang. En wc’s, vier stuks!

 

Daarnaast hebben we ook hele bijzondere buren. Zo zorgen over onze linker overburen voor de lekkerste koffie (www.hetkoffiehoekje.nl) en onze rechter overburen voor de beste lunch (www.vetgezond.com)  Ook werken we letterlijk én figuurlijk nauw samen met zowel het MBO Rijnland (zo’n 50 meter lopen) en het Da Vinci College Lammenschans (naast onze ingang). Wat zijn we blij met onze leuke, diverse en ruime plek!

 

Ben jij benieuwd naar onze ruimtes? Of wil je zien wat we voor leuks doen ín die ruimtes, zoals lessen of projecten? Kom dan eens een dagje meelopen. We zien je graag! Bel of mail ons eens op 071-5191324 of info@technolableiden.nl.