Talent & Toekomst 2021!

Eind oktober was het zover: 35 leerlingen van het Davinci College Lammenschans hadden hun Talent & Toekomst week! De leerlingen uit 3 mavo liepen een week lang een sector naar keuze: ondernemen, zorg, techniek-ICT of onderwijs.

Technotopper Zwanette organiseerde de week en begon in juni al met voorbereidingen. Afspraken met Davinci, stage-speeddates organiseren voor de leerlingen, contact leggen met potentiële stageadressen, draaiboeken maken…

De leerlingen kozen na hun stage-speeddate voor een sector en werden in groepjes ingedeeld. De draaiboeken waren verstuurd, de week kon beginnen! Bij de sector Zorg werd er stage gelopen op kinderdagverblijven en in de ouderenzorg. De leerlingen draaiden mee op locatie en bedachten een activiteit voor de doelgroep en voerde deze uit. Bij de sector techniek-ICT kregen de leerlingen lessen Game Design en Code Academy. Ook gingen ze langs bij Inventeers in Leiden, waarna ze bij hen aan de slag gingen. De stage voor de leerlingen van Ondernemen vond onder andere plaats bij onze overburen op het Bètaplein: Vet Gezond. Daarnaast liepen er ondernemende leerlingen stage bij Mediabedrijf Index Books en bij de Intratuin. Diverse soorten stageplekken dus! De leerlingen van de sector Onderwijs konden het onderwijs proeven door workshops te geven op de Daltonschool in Oegstgeest. Ze gaven de workshop Pretpark Bouwen aan groep vijf en Praten met Apparaten aan groep 1 en 2. Dat vonden ze nog best spannend! Daarnaast kregen de leerlingen trainingen in didactiek en konden ze leerkrachten interviewen om alles over het onderwijs te weten te komen.

Gedurende de week vlogden de leerlingen over hun ervaringen tijdens de stage. Op vrijdagmiddag, met een publiek bestaande uit school, bedrijven en ouders/verzorgers, lieten de leerlingen deze gave vlogpresentaties zien. Al met al een sprankelend einde van een leerzame en drukke stageweek. 🙂 Op naar de volgende editie in februari!

Hieronder nog een foto van de leerlingen van de sector Zorg. Zij maakten een overheerlijke lunch!