Technolab, SCOL en het Leidse vmbo ontvingen onlangs onderwijsinnovatiesubsidie voor hun innovatieproject pre-vmbo. Het project begeleidt basisschoolleerlingen bij hun keuze voor een vmbo-opleiding die bij ze past. Daarmee werken de vmbo’s samen om het Leidse vmbo positief neer te zetten.

Het project begint op 29 juni met een kennismakingsweek voor groepen 7 van basisscholen uit de regio. De klas schrijft zich in voor een inspirerend dagdeel op een van de aangesloten vmbo-scholen. De leerlingen doen mee in een actief programma met koken, groen en techniek. Daarna kunnen leerlingen met vmbo-advies meedoen aan een vervolgprogramma in november. Ze worden dan uitgedaagd om hun vmbo-school beter te leren kennen.

In de week van 1 of 8 februari 2021 is er de Week van het vmbo. Ook dan kunnen leerlingen deelnemen aan een middagprogramma op een school. Ze sluiten de kennismaking af met een certificaat van deelname. Die week zijn er ook informatiebijeenkomsten voor ouders en leerkrachten.

Meer meesters

Martijn

Martijn

Wat werken bij Technolab mij heeft opgeleverd? Heel veel en ook anders dan ik had verwacht. Tijdens mijn tussenjaar wilde ik geld verdienen in de horeca, maar daarnaast iets waardevols en leerzaams doen met mijn tijd. Toen kwam Technolab op mijn pad. Bij deze...

Lees meer
Mike

Mike

Hola, ik ben Mike! Sinds november ben ik deel van het Meesterteam. De afgelopen maanden ben ik door Technolab van tussenjaar-trekker tot ware ondernemer gevormd. Technolab zet aan tot doen, is mijn ervaring! En niet alleen voor leerlingen. De persoonlijk...

Lees meer