Word vriend van Technolab en ontvang het komende schooljaar korting op workshops. Je boekt nu een serie van 10 workshops voor €998,- in plaats van €1.250,- voor schooljaar 2020-2021. Dit vanwege de uitval door corona in 2020. Ben je al vriend van Technolab? Ook dan krijg je de korting. Het aanbod geldt ook voor scholen buiten Leiden.

Workshops op Technolab
Op Technolab en in de Hortus kunnen scholen meedoen aan actieve workshops, gericht op spelend ontdekken en leren. Onze populairste workshop van afgelopen jaar was “Ontwerp je attractie”. Kinderen ontwerpen en bouwen samen hun eigen attractie met Lego. Ze laten de attractie bewegen met het programmeerprogramma “Scratch”. Aan het einde van de workshop doen we een rondje pretpark en showt elk groepje zijn bouwwerk in actie.

Pop-up projectweken op scholen
Pop-up projectweken organiseren we op maat, in overleg met de school. Met een enthousiast team zorgen we voor een week vullend programma met veel activiteiten op school, aangevuld met bijzondere dagdelen op Technolab en/of in de Hortus. Vanaf € 3.125, – per week.

Onderzoekend en ontwerpend leren in de klas
Tijdens workshopseries onderzoekend & ontwerpend leren in de klas komen onderwerpen aan bod die we in samenspraak met de school bepalen, en die aansluiten aan bij de WO-methode en/of het thema van de klas. Steeds meer scholen maken hier gebruik van in het kader van werkdrukvermindering en/of verrijking van de lessen. Vanaf €250,- per dagdeel.

Eén van de eerste workshops binnen Onderzoekend en ontwerpend leren in de klas is die van Pluk en de Petteflet bij de kleuters op de Josephschool. De kleuters ontwerpen hun eigen katrol met huis-, tuin- en keukenspullen. Ze hijsen met slimme katrollen blokken op, maken een kraanwagentje voor Pluk en als klap op de vuurpijl proberen ze samen iets heel zwaars op te tillen met de reuzekatrol.

Als vanzelfsprekend houden wij ons bij dit alles nauw aan de aanbevelingen en richtlijnen van het RIVM en de coronamaatregelen.

Hoe word ik vriend?
Het complete aanbod workshops voor volgend schooljaar staat binnenkort op onze website. Wil je vriend worden van Technolab, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met chantal@technolableiden.nl, of bel ons op 071-519132.

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

12 + 9 =