Biologiedocenten in opleiding van de Hogeschool Rotterdam hebben hun eerstejaarsstage bij Technolab succesvol afgesloten. Het was een stage met vooral DOEN, in de praktijk. Stagiaire Puck: ‘een super leerzame en gezellige stage, met leuke jonge mensen!

De stagiaires hebben vanaf het begin, met begeleiding, workshops gegeven. Ze hebben eigen lesmateriaal ontwikkeld. Samen met de Hortus ontwierpen ze een workshop over stoepplantjes, in samenwerking met Naarbuiten! Ook maakten ze een workshop over Zero Waste en staken ze de al bestaande workshop Microbiologie in een nieuw jasje.

Toen de stagiaires in februari bij ons begonnen waren ze eerst wat huiverig. Technolab is natuurlijk geen middelbare school, wat een meer reguliere stage zou zijn. Maar al snel zagen ze dat ze hier in plaats van achterin in de klas zitten, zelf meteen actief aan de slag mochten en vooral veel mochten DOEN. Ze waren het erover eens dat, hoewel ze bij Technolab op een andere manier kennismaakten met het onderwijs, het ze een goede basis heeft gegeven om les te geven.

Meer meesters

Martijn

Martijn

Wat werken bij Technolab mij heeft opgeleverd? Heel veel en ook anders dan ik had verwacht. Tijdens mijn tussenjaar wilde ik geld verdienen in de horeca, maar daarnaast iets waardevols en leerzaams doen met mijn tijd. Toen kwam Technolab op mijn pad. Bij deze...

Lees meer
Mike

Mike

Hola, ik ben Mike! Sinds november ben ik deel van het Meesterteam. De afgelopen maanden ben ik door Technolab van tussenjaar-trekker tot ware ondernemer gevormd. Technolab zet aan tot doen, is mijn ervaring! En niet alleen voor leerlingen. De persoonlijk...

Lees meer