Oekraïense kinderen

Iedereen verdient een leuke en leerzame zomer! Daarom hebben wij tijdens de Vakantielab weke genoeg plekken vrij gehouden voor hen. 

Hoe steunt technolab?

Oekraïense kinderen uit de noodopvang verdienen een leuke en leerzame zomer! Daarom hebben wij tijdens de Vakantielab weken genoeg plekken vrij gehouden voor hen. Tijdens deze week sprak ik met één van deze kinderen en haar moeder. Dasha is samen met haar moeder gevlucht uit Oekraïne. Verdrietig genoeg is de vader van het gezin achtergebleven. Hij is aan het strijden tegen de oorlog. 
Dasha woont samen met haar moeder in een noodopvang. Dasha gaat naar school en haar moeder heeft een baan gevonden als lerares op een Basisschool. Hierdoor hebben ze allebei veel afleiding. Echter, is het nu voor hen vakantie… een periode waarin voor hen de vrijheid beperkt is. Ze leven nu in een land waar alles anders en onbekend is. Ze voelen zich in Nederland gesteund en krijgen hulp van de mensen om hen heen. Ondanks de goede zorgen, heeft het gezin heimwee en kunnen ze niet wachten om terug te gaan naar hun vaderland Oekraïne. Dasha en haar moeder over de Vakantielabweken:𝐃𝐚𝐬𝐡𝐚 (𝟖 𝐣𝐚𝐚𝐫): Het was erg leuk om nieuwe dingen te leren over de natuur. Nu weet ik bijvoorbeeld welke planten je kunt eten 🙂 en waarom het verstandig is om afval te scheiden. Ik heb veel nieuwe vrienden kunnen maken bij Technolab en ik hoop hier snel nog een keer heen te gaan!
𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐯𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐬𝐡𝐚: Wij zijn Technolab Dankbaar voor de Uitnodiging. Dankzij deze leuke en leerzame week hebben wij onze gedachten kunnen verzetten. Dasha heeft heel veel heimwee naar ons vaderland en mist papa. Mijn man zit in het leger en leeft in een moeilijke tijd. Dit is voor ons zwaar, maar wij blijven positief door het leven (hopelijk tijdelijk) in Nederland voort te zetten!