Een evenement in de Hortus!

Midzomernacht

De midzomernacht is de langste dag en langste nacht van het jaar, in noordelijke landen is het een feestdag waar ze feesten tot de late avonduren, deze feestdag vond plaats op 21 juni. De hortus heeft op die dag allerlei activiteiten ge-organiseert. Er waren mooie theaterstukken, livebandjes, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk kon je ook lekker rondlopen in de hortus zelf, waar je de prachtige bloemen en planten in de late uren kon bewonderen. Hortus heeft dit evenement ge-organiseert omdat het die dag langer licht is. Dit moet natuurlijk gevierd worden!

Tijdens de midzomernacht gebeurt er een natuurlijk fenomeen waar de zon om middernacht precies over de horizon staat, dit gebeurd ook gedurende de dag en de nacht. Dit bijzondere fenomeen gebeurd maar een keer per jaar en dan vooral in het Noorden van onze aarde.

Technolab heeft een groene innovatie challenge ge-organiseert, wij hebben een info kraampje neer gezet over schoon water. De Groene Innovatie Challenge is een faciliteit die Technolab biedt waar het bedrijfsleven een unieke samenwerking heeft met studenten. Tijdens deze challenge werk je in een gemengd team van verschillende studierichtingen en opleidingsniveaus samen met een bedrijf waar je aan innovatieve oplossingen bedenkt voor echte casussen.

Planten en dieren houden van schoon water. Daarom heeft de natuur net zoals de mens methodes om water te zuiveren. Bij ‘Schoon Water, Heel Natuurlijk’ gingen we bezoekers van alles leren over de diverse natuurlijke en menselijke waterzuiveringsmethodes. En voor iedereen die liever de handen uit de mouwen staken, was er ook de mogelijkheid om een eigen zuiveringsinstallatie te maken.

GIC Bioclock