Ontmoet hier Esther. Een spontane en vrolijke meid die nog maar net rondloopt bij Technolab. Met haar studie biomedische wetenschappen en een interesse in duurzaamheid is zij een grote versterking voor het groen DOEN team. We stelden haar wat vragen om haar wat beter te leren kennen en verzamelden ook nog een goede groen DOEN tip!

 

Om te beginnen, wat is je achtergrond en waar liggen je interesses?

Ik studeer biomedische wetenschappen omdat ik het menselijk lichaam super interessant vind. Daarnaast volg ik nu de specialisatie wetenschapcommunicatie. Ik wil wat breder bezig zijn met wetenschap, duidelijk maken wat de maatschappij heeft aan wetenschap en met hen delen met wat voor coole dingen we bezig zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, zo ben ik aan het haken en knutselen en speel ik cello. Nu met corona iedereen thuis zit doe ik het maar niet in mijn gehorige studentenkamer, maar als ik mijn moeder opzoek dan speel ik altijd wel even!

Je bent hier begonnen als stagiair, hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Dat is moeilijk te zeggen, elke dag ziet er anders uit! Momenteel ben ik veel bezig met een onderzoeksvoorstel schrijven. Voor technolab doe ik een onderzoek naar wat kinderen weten en vinden van microbiologie. Microben zijn namelijk super interessant en belangrijk voor ons als mensen, maar daarvan zijn we vaak nog niet bewust. Door te onderzoeken wat kinderen uit groep 7 en 8 ervan vinden, kunnen we nieuwe workshops ontwikkelen die aansluiten op hun kennis en houding.

Wat sprak jou van technolab aan?

Ik dacht dat technolab eerst veel te technisch was, maar toen kwam ik erachter dat technolab veel meer is dan dat! Het sprak mij aan dat ze op een innovatieve en actieve manier onderwijs geven. Er is vrijheid om aan verschillende projecten te werken en je kan er lekker creatief zijn. Ook een pluspunt is het samenwerken met stagairs van alle niveaus en verschillende achtergronden, erg inspirerend!

Je bent in augustus afgestudeerd, wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Lastige vraag, in augustus heb ik al mijn studiepunten gehaald, maar ik wil er graag nog een onderzoeksstage in de neurologie aan vastplakken. Het is dus nog een verrassing wat de toekomst brengt!

Als nieuw lid van het groen DOEN team, heb jij nog een ultieme groen DOEN tip voor alle lezers?

Iedere duurzamere keuze die je maakt doet ertoe! Dus een eigen tas meenemen voor boodschappen of het recyclen van andere producten, alle kleine beetjes helpen!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

3 + 6 =