fbpx

Ontmoet hier Esther. Een spontane en vrolijke meid die nog maar net rondloopt bij Technolab. Met haar studie biomedische wetenschappen en een interesse in duurzaamheid is zij een grote versterking voor het groen DOEN team. We stelden haar wat vragen om haar wat beter te leren kennen en verzamelden ook nog een goede groen DOEN tip!

 

Om te beginnen, wat is je achtergrond en waar liggen je interesses?

Ik studeer biomedische wetenschappen omdat ik het menselijk lichaam super interessant vind. Daarnaast volg ik nu de specialisatie wetenschapcommunicatie. Ik wil wat breder bezig zijn met wetenschap, duidelijk maken wat de maatschappij heeft aan wetenschap en met hen delen met wat voor coole dingen we bezig zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, zo ben ik aan het haken en knutselen en speel ik cello. Nu met corona iedereen thuis zit doe ik het maar niet in mijn gehorige studentenkamer, maar als ik mijn moeder opzoek dan speel ik altijd wel even!

Je bent hier begonnen als stagiair, hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Dat is moeilijk te zeggen, elke dag ziet er anders uit! Momenteel ben ik veel bezig met een onderzoeksvoorstel schrijven. Voor technolab doe ik een onderzoek naar wat kinderen weten en vinden van microbiologie. Microben zijn namelijk super interessant en belangrijk voor ons als mensen, maar daarvan zijn we vaak nog niet bewust. Door te onderzoeken wat kinderen uit groep 7 en 8 ervan vinden, kunnen we nieuwe workshops ontwikkelen die aansluiten op hun kennis en houding.

Wat sprak jou van technolab aan?

Ik dacht dat technolab eerst veel te technisch was, maar toen kwam ik erachter dat technolab veel meer is dan dat! Het sprak mij aan dat ze op een innovatieve en actieve manier onderwijs geven. Er is vrijheid om aan verschillende projecten te werken en je kan er lekker creatief zijn. Ook een pluspunt is het samenwerken met stagairs van alle niveaus en verschillende achtergronden, erg inspirerend!

Je bent in augustus afgestudeerd, wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Lastige vraag, in augustus heb ik al mijn studiepunten gehaald, maar ik wil er graag nog een onderzoeksstage in de neurologie aan vastplakken. Het is dus nog een verrassing wat de toekomst brengt!

Als nieuw lid van het groen DOEN team, heb jij nog een ultieme groen DOEN tip voor alle lezers?

Iedere duurzamere keuze die je maakt doet ertoe! Dus een eigen tas meenemen voor boodschappen of het recyclen van andere producten, alle kleine beetjes helpen!

Andere Innovatie Challenges

Meet the Technotopper: Thomas

Meet the Technotopper: Thomas

Meet the Technotopper: Thomas! Hij slijt z’n dagen als dagcoördinator, klusser, stagebegeleider, scouting stamlid, sfeermaker en fulltime afleider. In dat laatste is ‘ie trouwens echt héél erg goed, aldus alle collega’s bij Technolab. We hebben het natuurlijk over...

Digispel

Digispel

Je eigen games maken? Dat kan tijdens Digispel! Een game programmeren? Dat kun je leren! Leerlingen van het Da Vinci College Lammenschans hebben de afgelopen zes weken hard gewerkt aan het maken van hun eigen game. Onder leiding van Kim en Mischa van Technolab Leiden...

De nacht van de leraar was een succes!

De nacht van de leraar was een succes!

De nacht van de leraar 2021 was een succes! Was jij er ook bij? Wat was de nacht van de leraar een feestje! Ook Technolab heeft meerdere workshops gegeven. Zo konden leraren meer te weten komen over Onderzoeken & Ontwerpen, ToekomstTaal en GroenDoen. Vol...