Ontmoet Dirk! Hij is een van de grootste fans van Technolab die je kunt beschrijven in één woord: verbinder. Niet alleen Dirk zelf, maar zijn hele gezin is betrokken (geweest) bij Technolab. Waar deze enthousiaste fan kan helpen, doet hij dat. Mede daarom is hij – naast bestuurslid – sinds kort vriend van Technolab. Lees hier het verhaal van een goede vriend.

 

Wie is Dirk Ligtenberg?

“Een van de grootste fans van Technolab, vader van drie kinderen, woonachtig in Leiden en werkend in de Human Resources.”

 

Wat is jouw lievelingsuitvinding?

“Ongetwijfeld de kurkentrekker!”

 

Wat was jouw favoriete schoolvak?

“Geschiedenis.”

 

Hoe heb je Technolab leren kennen?

“Door mijn vrouw ben ik in contact gekomen met Technolab. Zij werkt voor Janssen Leiden, een belangrijke samenwerkingspartner en een essentieel onderdeel van verschillende projecten. Maar ook mijn kinderen hebben alle drie lessen gehad of een begeleidende rol gespeeld bij Technolab. En nu is Technolab een plek waar ik mijn enthousiasme en ideeën kwijt kan. Technolab zet mij “aan”. Ik help overal waar dat kan en deel mijn ervaringen zodat anderen minstens zo enthousiast worden als ik!”

 

Sinds kort ben jij door jouw donatie ook vriend van Technolab geworden. Bedankt! Waarom koos je ervoor ons te steunen?

“Met mijn donatie wil ik mijn netwerk laten weten dat ik Technolab belangrijk vind en dat ik daar graag aan bijdraag. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat mijn netwerk volgt en dat zij ook een bijdrage doen. Maar, geld is niet het belangrijkst. Een donatie is fijn, maar belangrijker is dat men iets doet met Technolab.”

 

Wat hoop jij dat wij in de toekomst (met onder andere jouw bijdrage) nog bereiken?

“Meer mannen in het onderwijs! Als we meer jongens we bij Technolab “aan” kunnen zetten dan stromen er zeer waarschijnlijk meer door naar de pabo of andere delen van het onderwijs. Ook hoop ik dat het lijntje tussen het havo/vwo en Technolab kleiner wordt: meer praktijk in het voortgezet onderwijs. Tijdens presentaties van de profielwerkstukken van de hoogste klassen blijkt dat maar een heel klein deel ook daadwerkelijk iets gemaakt of gebouwd heeft. Dat is zonde! Technolab heeft materiaal, kennis en ervaring om te faciliteren bij het maken van profielwerkstukken.”

 

Waar ga je jezelf over een jaar mee feliciteren? Dit hoeft overigens niks met Technolab te maken te hebben.

“Dat er vijf middelbare scholieren hun profielwerkstuk bij Technolab in elkaar zetten.”

 

Wij vroegen de vorige geïnterviewde welke vraag we de volgende moesten stellen. Hanneke bedacht deze vraag: Welke vak zou er op school nog gegeven moeten worden?

“Filosofie. Hiermee raak je geoefend in goed luisteren en het begrijpen van andere meningen. En wat ik ook belangrijk vind, is samenwerken in variërende groepjes. Geen groepsgenootjes waar je altijd mee samenwerkt, het liefst niet eens uit je eigen klas, maar groepjes met leerlingen van verschillende niveaus, klassen en achtergronden.”

 

Welke vraag zullen wij de volgende geïnterviewde stellen?

Hoe zet Technolab jou aan?

 

Dat Dirk bomvol goede ideeën zit, heeft-ie ook in dit interview weer bewezen. Met zijn input gaan we meteen aan de slag! Wij zijn blij met een bestuurslid en vriend als Dirk en zijn benieuwd wat onze toekomst samen verder brengt.

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

1 + 13 =