Meet the Bedrijven Vriend: Tim Griffioen

Ken je Tim Griffioen al? Hij is mede-directeur van Zooma, een bedrijf dat apps, websites en digitale platforms bouwt. Zijn kinderen waren al langer enthousiast van Technolab, maar sinds kort is Tim met zijn bedrijf ook Vriend van Technolab! Nieuwsgierig naar Tim en waarom zijn bedrijf Technolab steunt? Lees snel verder!

Hoi Tim, leuk je te ontmoeten, vertel eens wat over jezelf, wie ben je en wat is je favoriete uitvinding?
Mijn naam is Tim Griffioen. Ik ben 43 jaar en mede-eigenaar en algemeen directeur van Zooma. Ik ben een behoorlijke muziekliefhebber. Dat je via Spotify al je favoriete muziek zomaar in je zak hebt zitten en makkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken, dat heeft mijn leven enorm verrijkt. Dus ik zou zeggen: mijn favoriete uitvinding is Spotify.

Wat doe je precies als algemeen directeur van Zooma?
Ik onderhoud alle contacten met onze partners en opdrachtgevers. Daarnaast vind ik het erg leuk om samen met ons team een nieuw idee stap voor stap uit te werken tot een mooi eindproduct. Dat kan van alles zijn. We werken samen met onder andere de Universiteit Leiden, zorgverzekeraar ONVZ, de Europese Unie en Vattenfall, maar bijvoorbeeld ook met muziekfestivals en studentenverenigingen. Het zijn allemaal totaal verschillende projecten en stuk voor stuk maatwerk. Geen één app, website of digitaal platform is hetzelfde bij Zooma en dat maakt het ook zo leuk en uitdagend om te doen!

Hoe heb je Technolab leren kennen?
Ik ken Technolab al aardig wat jaartjes. Ik heb vier jonge kinderen van 5, 7, 10 en 11. Mijn kinderen komen steeds heel enthousiast thuis als ze die dag met hun klas naar Technolab zijn geweest. Recent vertelde mijn dochter van 11 weer hele mooie verhalen over Technolab en dat ze daar binnenkort naartoe zou gaan. Ze keek er al een week van tevoren naar uit!

Wat leuk om te horen!
Zooma, jouw bedrijf, sponsort Technolab, waarom hebben jullie besloten om ons te sponsoren?

Het is voor de toekomst van ons land belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd in aanraking komen met techniek. Basisscholen hebben daar volgens mij niet altijd de tijd of kennis voor. En dus is de aanvulling die Technolab biedt van grote waarde. Elke stad zou een Technolab moeten hebben. Overheden zouden dit soort initiatieven volop moeten steunen. Over 10 jaar hebben we ontzettend veel goede programmeurs en technici nodig. Om mooie nieuwe concepten zoals Spotify te ontwikkelen, maar ook om onze maatschappij te kunnen beschermen tegen de mindere kanten van internet en techniek.

Zooma probeert op verschillende manieren bij te dragen aan tech onderwijs. We begeleiden bijvoorbeeld altijd twee of drie stagiairs Informatica van de Hogeschool Leiden, sponsoren we hun studievereniging Syntax en sinds vorig jaar begeleiden we ook leerlingen van het Technasium. We vinden het dan ook logisch om ‘Bedrijven Vriend’ te worden van Technolab door middel van een financiële bijdrage, maar ook vooral door inhoudelijk bij te dragen.

Zijn daar al eerste ideeën over?
Waarschijnlijk gaan we een elk jaar een aantal leerlingen ondersteunen bij het ontwikkelproces van een eigen idee naar een app of website. Dat doen wij hier dagelijks natuurlijk en voor onze programmeurs is het een leuke afwisseling om af en toe wat kids te helpen en hen proberen enthousiast te maken over programmeren. Onze ervaring met bijvoorbeeld de Technasium studenten is dat kinderen hele verfrissende ideeën kunnen hebben waar wij weer van kunnen leren.

Zouden meer bedrijven organisaties zoals Technolab moeten steunen?
Ik denk dat er veel bedrijven zijn die dit interessant zouden vinden. Als meer Leidse bedrijven ‘Bedrijven Vriend’ zouden worden van Technolab, dan kan Technolab veel meer mogelijkheden bieden aan onze jeugd. Je ziet tegenwoordig ook in andere steden dat het bedrijfsleven steeds vaker hulp gaat bieden aan het onderwijs. Er is een lerarentekort en zeker leraren met een technische achtergrond zijn schaars. Waarom zou je als bedrijf niet af en toe een programmeur of technicus uitlenen?

Ik ben ook benieuwd hoe het straks voor ons gaat zijn. We zijn niet geschoold als leerkracht. Zelf een app maken is natuurlijk heel wat anders dan aan een kind of student uitleggen hoe je een app maakt. Het zal een uitdaging zijn, maar het lijkt ons ook een interessant gebied om te ontdekken. Bij Technolab komen veel kinderen van verschillende leeftijden, van jonge basisschoolleerlingen, tot middelbare scholieren, tot studenten. Ik ben benieuwd voor welke doelgroep wij de meeste waarde kunnen toevoegen.

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

13 + 1 =