Ontdek je talenten bij Talent & Toekomst!

Erachter komen waar jouw talenten liggen kan knap lastig zijn. Zeker met zoveel keuze aan opleidingen, en baanmogelijkheden. Tijdens de Talent & Toekomst Week namen mavoleerlingen van de Bonaventura College de eerste stappen in hun zoektocht naar de juiste vervolgstap voor hun studieloopbaan. Sectoren die de leerlingen verder kon verkennen waren: ICT, Ondernemen, Onderwijs en Zorg.  

 

Ervaring opdoen in Ondernemen

Floriene’s droom is om later iets te doen met sieraden en kleding. Vandaar dat ze koos voor de sector ondernemen. “Ik zou graag later eigen sieradenlijn opzetten, en dan zowel online als offline verkopen lijkt mij wel wat. Eén van mijn kwaliteiten is dat ik enthousiast ben, en ik dat dit goed van pas komt als ik ga ondernemen”, aldus Floriene. De leerlingen liepen voor de sector ondernemen onder andere stage bij diverse bedrijven zoals; PLNT, Kleine Planeet en Easyfiets.

 

Stage bij Leidse ondernemers

Leerling Maud over de stage bij Kleine Planeet: “Superleuk, om hier stage te lopen. De eerste dag leerde we al Latte Art te maken. Ik zie mijzelf later ook wel zo’n bedrijf hebben.” Eigenaresse Danna van Kleine Planeet geeft aan blij te zijn met leerlingen Maud en Lok Yiu. Ze is zelf zo tevreden met de leerlingen, dat ze Maud heeft aangenomen.

Technolab gelooft erin dat erachter komen wat je leuk vindt om later te doen…vooral doen is! Lijkt het jou leuk om volgend jaar als Middelbare School mee te doen met de volgende Talent & Toekomst?

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

10 + 12 =