We naderen het eind van het schooljaar. Het eind van een schooljaar vol lessen, projecten, ontdekken, maken én natuurlijk: stagiaires. Ook dit schooljaar liepen weer meer dan 100 enthousiaste en leergierige studenten bij ons stage! Deze week vragen we één daarvan naar zijn ervaringen. We praten namelijk met Jacco. Ben je benieuwd naar zijn stage bij Technolab? Lees dan gauw verder!

Ha Jacco! Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Jacco, 20 jaar en ik kom uit Zandvoort. Ik hou van het strand en werk bij Meijer aan Zee. Daar ben ik wijkloper en sta ik achter de cocktailbar. Superchill, in zo’n zeecontainer op het strand met een loungeset terras daarvoor.

 

Heerlijk! En wat doe je nu hier bij Technolab?

“Ik loop hier nu iets langer dan drie maanden stage tijdens mijn opleiding Biologisch medisch analist aan het mboRijnland. In deze drie maanden heb ik veel gewerkt aan mijn zelfontwikkeling en aan mijn plaats hier en wat ik hier kan betekenen. Ik kan zeggen dat dat aardig goed is gelukt!”

 

Waaraan merk je dat?

“Ik merk het aan dat ik gewoon lekker in m’n vel zit en dat ik alles een beetje op een rijtje krijg nu. Ik ben ook beter geworden in plannen, organiseren en krijg wat meer rust in m’n gedachten. Ik krijg hier ook aardig wat verantwoordelijkheden, zo ben ik nu op donderdag en vrijdag dagcoördinator. Dat vind ik enorm leuk, om zo het heft in eigen hand te hebben en ervoor te zorgen dat de mensen waarmee ik samenwerk ook een leuke tijd hebben.”

 

Wat vind je het leukst aan je stage hier?

Het leukste vind ik wel echt de sfeer. Een gevoel wat ik krijg hier. Hier zijn gewoon goede vibes: het is niet stressvol, niet boos, mensen rekenen je niet af als je een fout maakt. Het is heel relaxt. En dan niet relaxt in de zin van dat er niets te doen is, maar relaxt hoe er met je omgegaan wordt. Dat heb ik echt wel nodig. Ik wil niet in een omgeving werken waar er alleen maar naar je fouten gekeken wordt. Die negatieve sfeer hangt hier gelukkig niet.”

 

Wat is het meest uitdagende aan de stage?

“Dagco zijn. Vooral omdat je met een aantal situaties te maken krijgt waarin je eigenlijk moet loslaten, maar dat niet echt kan. Ik moet het dan eigenlijk uit handen geven. En soms mist het overzicht, je ziet niet wat er soms allemaal gaat gebeuren op een dag. Maar hier heb ik zelf een scrum over gehouden met de producteigenaren, met daarin punten die verbeterd moeten worden. Dat werd heel goed opgevangen! Ook maak ik met een collega nu een nieuw bestand voor een weekplanning, waarin het overzicht duidelijker is”.

 

Handig! Dus dat pak jij zelf op?

“Ja, dat is superchill dat dat kan.”

 

Wat zou je andere studenten willen meegeven die hier stage komen lopen?

“Wees jezelf. Als je houdt van gestructureerde chaos en blije mensen om je heen moet je echt hier heen komen!”

 

Kijk, dat vinden wij altijd héél leuk om te horen. 🙂 Ben jij benieuwd of een stage bij Technolab bij jou past? Je bent van harte welkom om eens een ochtend of middag mee te lopen om het te ervaren. Vul hier onderin je gegevens in, dan nemen wij contact met je op je. Tot gauw!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

13 + 10 =