Leiden Kennisstad

(2020 mei tot juli)

Mei t/m juli 2020. Met de challenge “Maak een demonstratiemodel over hoe je een LEF-auto rijdend op waterstof krijgt” gingen de studenten met Leiden Kennisstad tien weken aan de slag.

De challenge

Voor Leiden Kennisstad  hebben de studenten een demonstratiemodel gemaakt en een workshop ontwikkeld om een breed (jong) publiek kennis te laten maken met waterstof en mobiliteit. Het draait eigenlijk allemaal maar om één vraag. Hoe krijg je een LEF-auto rijdend op waterstof?

De studenten keken naar welke brandstofcel het beste gebruikt kan worden, de veiligheid van het voertuig, hoeveel waterstof er geproduceerd moet worden om een bepaalde afstand te kunnen rijden, waar en hoe je moet tanken, welke tank dan het beste gebruikt kan worden en nog veel meer. Tot in de puntjes hebben ze uitgezocht hoe je een LEF-auto op waterstof kan laten rijden. Om ook jong publiek kennis te laten maken, hebben de studenten verschillende workshoponderdelen ontwikkeld. 

Leiden Kennisstad

Leiden is een echte kennisstad. Kennis is − naast cultuur − een van de pijlers van Leiden, die niet voor niets ook Stad van Ontdekkingen wordt genoemd. We hebben alles in huis op gebied van onderwijs en kennisontwikkeling: van peuterspeelzalen, basisscholen, middelbare scholen, tot hogeschool, academisch ziekenhuis en universiteit. En we hebben in Leiden maar liefst dertien musea.

De projecten binnen Leiden Kennisstad dragen bij aan een van de vijf thema’s: campusontwikkeling, externe focus/ internationalisering, versterken onderwijs en onderzoek, de stad als lab en leefstijl en gezonde stad.

Onze studenten

Ervaringen

“De studenten hebben een gaaf eindproduct gemaakt. Ik heb genoten van de samenwerking tussen de bedrijven en de studenten.”

Thal Jonas

Begeleider Challenge, Technolab Leiden

“Je werkt gewoon mee aan iets, wat later in de toekomst, ook waarschijnlijk echt gaat gebeuren.”

Ryanne van Gool

Student, mboRijnland

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

7 + 11 =