Meet the Meester: Aniela

“Ik leerde flexibel zijn, creatief denken en vertrouwen op mezelf.”

Kijk eens aan, dat zijn mooie dingen om te leren, toch? Aniela leerde het tijdens de Meesterchallenge, waar ze aan meedeed vanuit het project Stage Nieuwe Stijl van de Gemeente Leiden. Deze juridische topper stond bijna twee maanden lang voor en in de klas. Helaas moeten we haar vanaf vorige week missen, omdat ze is begonnen aan een nieuwe (juridische) uitdaging. Maar niet voordat we haar vroegen naar haar leukste ervaring bij Technolab! Lees je mee?

Hoi Aniela! Wil je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Aniela Barug en ik ben 27 jaar oud. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met de Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Daarna heb ik een master Public International Law gedaan, gevolgd door de Advanced Master Air&Space Law. De ruimte is zo’n fascinerend onderwerp en het ‘nieuwe’ en ‘onbekende’ eraan vind ik onwijs interessant. In augustus 2020 ben ik afgestudeerd en daarna heb ik een aantal maanden gewerkt als juridisch adviseur bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Toen dit eindigde ben ik op zoek gegaan naar ander werk.

Hoe ben je bij de Meesterchallenge terecht gekomen?

De Meesterchallenge kwam op mijn pad doordat ik meedeed aan het project Stage Nieuwe Stijl. Dit project helpt net afgestudeerde jongeren met het zoeken van een werkervaringsplaats en zorgt voor trainingen op het gebied van solliciteren. Op deze manier wordt werkervaring opgedaan en sta je sterker in het vinden van een passende baan. Mijn werkervaringsplaats was dan ook bij Technolab waarbij ik meedeed aan de Meesterchallenge.

Wat is de mooiste ervaring die je hebt aan de Meesterchallenge?

Er is niet specifiek één mooiste ervaring. Het geven van alle workshops vond ik echt onwijs gaaf. Het inplannen van de workshops, het zorgen voor een goede voorbereiding en uiteindelijk het geven van de workshops was zo’n leuk proces. En het was zo tof om te zien dat de kinderen altijd als je de school binnen kwam enthousiast reageerden, je komt namelijk van Technolab. Aan het eind van zo’n workshop waren ze nog steeds zo enthousiast over wat ze gedaan hadden, dat was leuk!

Wat vond je het meest leerzaam aan de challenge?

Het meest leerzaam aan de challenge vond ik het loslaten van de planning, haha! Hoe goed je een workshop vooraf ook gepland had, meestal gebeurde er toch wel iets wat je niet had voorzien. Maar door uit te gaan van je eigen kunnen en het kunnen van je team werd dit altijd flexibel opgelost. Ik leerde hierdoor flexibel zijn, creatief denken en vertrouwen op mezelf.

Helaas ga je Technolab verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan! Wat ga je precies doen?

Ik ben net begonnen bij Legal Office van Eiffel. Tijdens het meedoen aan de Meesterchallenge ben ik toch nog verder gaan zoeken naar een juridische functie. Dit sluit wat meer aan bij mijn studie. Daarnaast doe ik zo meer ervaring op om uiteindelijk mijn droom te verwezenlijken: werken in de ruimtevaartsector!

Wat wil je andere toekomstige meesters meegeven?

Doe mee! Ook al ligt je achtergrond misschien niet direct in het lesgeven, het is zo’n onwijs gave ervaring om mee te doen aan de Meesterchallenge. Je leert veel nieuwe mensen kennen, de werksfeer is heel gezellig en open, je leert vaardigheden die op elk gebied handig zijn en je krijgt meteen de kans om zowel zelfstandig als in een team te werken. Ook al ben ik maar kort betrokken geweest bij de Meesterchallenge, wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

En wat zijn wij blij dat Aniela meegedaan heeft met de Meesterchallenge! Deze enthousiaste doener paste perfect bij Meesterteam 9 (bestaande uit Ole, Amy en Joost), want ze was een natuurtalent voor de klas. Technolab wenst haar heel veel succes bij haar nieuwe uitdaging!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

2 + 5 =