Het verslimmen van het productieproces bij farmaceut Janssen

Technolab Innovatie Challenge 

September t/m november 2021. Met de challenge ”Hoe maak je het transport van vaccins binnen het productieproces slimmer?” ging een studententeam samen met Janssen Nederland tien weken aan de slag.

De challenge

De studenten bekeken binnen het huidige productieproces met name naar verbeteringen in het gedeelte waar geproduceerd vaccin wordt uitgevuld, gedecontamineerd, verpakt en gecodeerd, en het vervoer vervolgens naar de vriezerafdeling.

Met het strategisch plaatsen van robotarmen kon het aantal fysiek belastende menselijke handelingen teruggebracht worden. Bij andere verplaatsingen van vaccin binnen de fabriek werden toepassing van lopende banden en automated guided vehicles voorgesteld. Voor de decontaminatie werd een automatisch proces geïntroduceerd. De huidige codering zou vervangen kunnen worden door een slimmer RFID-tags systeem. Een andere indeling van de fabriek werd voorgesteld om de verplaatsing van product naar de vriezerafdeling te verbeteren.

Met behulp van een HoloLens presenteerden de studenten hun aanpassingen. Tevens lieten ze zien dat de HoloLens ingezet kan worden als digital twin om het proces te volgen en daarmee ook als trainingsmiddel voor werknemers kan dienen.

Janssen Nederland

Janssen Nederland is een innovatief farmaceutisch bedrijf met meer dan 2000 medewerkers, die iedere dag vol overgave werken aan alles dat bij het maken van geneesmiddelen komt kijken: van onderzoek tot ziektepreventie en van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tot de productie, marketing en verkoop ervan. Daarbij richten ze het onderzoek op zes specifieke gebieden: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, pulmonale hypertensie en cardiovasculaire & metabole ziekten.

Onze studenten

Ervaringen

”I will definitely use your suggestions about the use of automated guided vehicles!”

Sebastiaan Drueppel

Opdrachtgever Janssen NL

“Je leert binnen een project van 10 weken goed plannen door de scrum-methode.”

Aline Buddding

Student Biofarmaceutische Wetenschappen

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

9 + 7 =