Janssen Nederland

(2019/2020 november tot februari)

November 2019 t/m februari 2020. Met de challenge “Ontwikkel een methode die de identificatie van een patiënt mogelijk maakt tijdens klinische studies die bij patiënten thuis worden uitgevoerd.” gingen de studenten met Janssen Nederland tien weken aan de slag.

 

De challenge

Voor Janssen Nederland hebben de studenten nagedacht over een identificatiemethode voor klinische studies die vanuit huis gedaan worden. De identificatiemethode die de studenten aanraden aan Janssen Nederland is een app waarin alles bijgehouden kan worden. Hiervoor kan een identificatie methode worden gebruikt die al ingebouwd zit op je telefoon. Op elke smartphone zit tegenwoordig een beveiliging met gezichtsherkenning of vingerafdruk. Met deze identificatiemethode kan alleen jij de app openen. In de app houdt je bij wanneer je het bloedafnameapparaat binnenkrijgt, wanneer je hem gebruikt en wanneer je hem opstuurt. Zo weten de ziekenhuizen wanneer ze het bloedsample kunnen verwachten. Dit doe je door een QR-code op het apparaat te scannen. De kosten om zo`n app te maken en te beheren, zijn niet al te hoog. Qua kosten is dit idee daarom ook het best uitvoerbaar. Kijk de film hierboven over de challenge.

Janssen Nederland

Janssen Nederland is een innovatief farmaceutisch bedrijf met meer dan 2000 medewerkers, die iedere dag vol overgave werken aan alles dat bij het maken van geneesmiddelen komt kijken: van onderzoek tot ziektepreventie en van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tot de productie, marketing en verkoop ervan. Daarbij richten ze het onderzoek op zes specifieke gebieden: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, pulmonale hypertensie en cardiovasculaire & metabole ziekten.

Onze studenten

Ervaringen

“Het team is diverse. Dit is mooi om te zien. Er zijn verschillen, maar het kan juist ook goed samen. Later zul je dit bij een baan ook tegenkomen.”

Lisa Landman

Student Hoger Laboratoriumonderwijs, Hogeschool Leiden

“Het is enorm mooi om te zien hoe studenten zich ontplooien bij de Technolab Innovatie Challenge.”

Jordy van Kampen

Begeleider Challenge, Technolab Leiden

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

12 + 2 =